«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова купила цифровий телеканал «Ескулап TV»

«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова купила цифровий телеканал «Ескулап TV»

29 Січня 2015
11724
29 Січня 2015
13:14

«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова купила цифровий телеканал «Ескулап TV»

11724
«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова купила цифровий телеканал «Ескулап TV»
«Медіа Група Україна» Ріната Ахметова купила цифровий телеканал «Ескулап TV»

Медіахолдинг Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» придбав цифровий ефірний канал «Ескулап TV» (ТОВ «Аспера 2011»), що володіє ліцензією на мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5. Таким чином, до ходингу тепер входять 6 каналів: загальнонаціональний «Україна», цифрові ефірні НЛО TV, «Індиго» та «Ескулап TV», а також платні супутниково-кабельні «Футбол 1» і «Футбол 2».

 

За даними єдиного державного реєстру, ТОВ «Медіа Група Україна» відтепер володіє 99% ТОВ «Аспера 2011», ще 1% володіє ТОВ «Теле про» (продакшн холдингу «Медіа Група Україна»). Раніше власником ТОВ «Аспера 2011» було ТОВ «Топфільм медіа».

 

Компанія також змінила адресу з вул. Булаховського, 30-А в Києві на вул. Героїв Космосу, 4 в Києві (адреса каналів холдингу «Медіа Група Україна»).

 

Директором компанії став Іван Букрєєв (керівник нішевих каналів «Медіа Група Україна») замість Ірини Кропиви (вона ж, нагадаємо, є власницею ТОВ «Топфільм медіа»).

 

До редакційної ради компанії замість Ірини Кропиви та Юлії Землицької увійшли Іван Букрєєв і Ксенія Філатова.

 

15 січня ТОВ «Аспера 2011» звернулася до Нацради із заявою про переоформлення ліцензії. 29 січня Нацрада вирішила перенести розгляд заяви на 12 лютого - цього дня регулятор буде також розглядати результати повторної позапланової перевірки компанії. Як відомо, ліцензіат уже має одне попередження від Нацради.

 

Перенести розгляд питання до розгляду результатів перевірки запропонував член Нацради Владислав Севрюков: «Мені здається логічним розглядати питання переоформлень після перевірки, тому що в "Аспери" вже є одне попередження». Усі присутні члени регуляторного органу, крім Олександра Ільяшенка, підтримали його пропозицію.

 

Чи буде залишатися «Аспера 2011» медичним телеканалом «Ескулап TV», чи «Медіа Група Україна» запускатиме на базі компанії інший канал, поки що невідомо. На ці запитання відповідального секретаря Нацради Катерини Котенко представник компанії відповів: «Наскільки я знаю, юридично за програмною концепцією ми не є медичним каналом. Чи будемо змінювати концепцію - поки що рано про це говорити».

 

Нагадаємо, що влітку цього року ТОВ «Аспера 2011» змінило власника, місцезнаходження, директора і склад редакційної ради. Замість Вікторії Глуховської власником компанії стало київське ТОВ «Топфільм медіа» - новостворена юридична особа зі статутним фондом в обсязі 5 тис. гривень (при цьому вона стала власником ТОВ «Аспера 2011» зі статутним фондом в обсязі 500 тис. грн.), яку було зареєстровано 24 червня 2014 року. Її керівник і власник - Ірина Кропива. Ця ж пані замість Вікторії Глуховської стала новим директором ТОВ «Аспера 2011». Заступником директора мовника став Валерій Межинський - колишній голова Апарату Нацради. Компанія також переїхала на вул. Булаховського 30-А в Києві - за цією ж адресою зареєстрований її власник ТОВ «Топфільм медіа». Раніше «Аспера 2011» була зареєстрована за однією адресою (вул. Червонопрапорна, 28-а в Києві) з іншими каналами, які називали «цифровими пустишками», - ТОВ «Корона санрайс» і ТОВ «Голдберрі». Усіх їх пов'язували з оточенням Олександра Януковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11724
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду