Нацрада дозволила «Еспресо TV» тимчасово мовити у Волновасі без ліцензії

Нацрада дозволила «Еспресо TV» тимчасово мовити у Волновасі без ліцензії

22 Січня 2015
3983
22 Січня 2015
14:05

Нацрада дозволила «Еспресо TV» тимчасово мовити у Волновасі без ліцензії

3983
Нацрада дозволила «Еспресо TV» тимчасово мовити у Волновасі без ліцензії
Нацрада дозволила «Еспресо TV» тимчасово мовити у Волновасі без ліцензії

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила ТОВ «Голдберрі» (телеканал «Еспресо TV») тимчасово, на час проведення антитерористичної операції, вести тестове мовлення на частоті 55 ТВК в місті Волноваха Донецької області. Відповідне рішення Нацрада прийняла на засіданні 22 січня, задовольнивши звернення компанії.

 

Рішення прийнято «у зв'язку із захопленням бойовиками передавачів і студійних приміщень телерадіоорганізацій на непідконтрольній українській владі території Донецької і Луганської областей, з метою протидії засиллю антиукраїнських ЗМІ».

 

Згідно з інформацією ДП «Український державний центр радіочастот», відповідно до розрахунків УДЦР, може використовуватися передавач на 55 ТВК у Волновасі.

 

Директор каналу Катерина Єрмолович повідомила, що вже є домовленість із Концерном РРТ, який готовий поставити передавач каналу на свою вежу, зараз канал докуповує обладнання. За її словами, протягом тижня канал зможе вийти в ефір.

 

Нагадаємо, 18 грудня, Нацрада прийняла офіційне рішення, яким дозволила 5-му каналу, «Україні», «1+1», каналу «24», «Еспресо TV» та «Радіо 24» вести на території Донецької та Луганської областей тимчасове тестове мовлення на час проведення антитерористичної операції на низці частот, на які ці мовники не мають ліцензій. Зокрема, «Еспресо TV» дозволили мовити на 33 ТВК в місті Лисичанську Луганської області.

 

24 грудня Нацрада дозволила «Радіо 24» тимчасово мовити на ще одній частоті в Донецькій області.

 

Наприкінці грудня на двох нових частотах на Донбасі почало мовлення «Русское радио - Україна» з включеннями програм «Громадського радіо». Але щодо них поки не було офіційних рішень Нацради про тимчасове тестове мовлення.

 

15 січня Нацрада вирішила звернутися до УДЦР щодо можливості тимчасового, на час проведення антитерористичної операції, тестового мовлення радіостанцій «Шансон» і «Любимое радио» на трьох частотах на Донбасі, на які вони не мають ліцензій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду