«Русское радио – Україна» почало мовлення на Луганськ із Широкого

«Русское радио – Україна» почало мовлення на Луганськ із Широкого

30 Грудня 2014
3427
30 Грудня 2014
15:31

«Русское радио – Україна» почало мовлення на Луганськ із Широкого

3427
«Русское радио – Україна» почало мовлення на Луганськ із Широкого
«Русское радио – Україна» почало мовлення на Луганськ із Широкого

29 грудня «Русское радио - Україна» розпочало мовлення на Луганськ на частоті 104,8 FM МГц. Сигнал подається із селища Широкого Луганської області. Про це повідомляє сайт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

В ефірі радіостанції істотно збільшиться кількість інформаційних програм. Крім того, свої новинні блоки подаватиме і «Громадське радіо».

 

Нагадаємо, 25 грудня «Русское радио - Україна» почало мовити на Донецьк і область з міста Волновахи Донецької області на частоті 97 МГц.

 

22 грудня на весь Донецьк почало мовлення «Радіо 24» на частоті 103,1 МГц із міста Костянтинівки Донецької області. В ефірі також транслюється спеціально створена для Донбасу програма «Громадського радіо» «Хроники Донбасса». 24 грудня Нацрада офіційно дозволила радіокомпанії тимчасово, до завершення АТО, мовити на цій частоті.

 

Раніше, в липні, «Радіо 24» почало мовлення на частину Донецька на частоті 96,5 МГц із міста Волноваха Донецької області. 18 грудня Нацрада офіційно дозволила «Радіо 24» тимчасово мовити на цій частоті, а також дозволила тимчасово мовити 5-му каналу, «Україні», «1+1», каналу «24» та «Еспресо TV» на частотах на Донбасі, на які вони не мають ліцензій.

 

Як писала «Детектор медіа», Український державний центр радіочастот на прохання Нацради прорахував три нові ФМ-частоти на Донбасі, на яких можна запустити так зване «спеціальне мовлення» на Донецьк і Луганськ. Про це на брифінгу 11 грудня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

 

Ішлося про дві частоти в Донецькій області (у містах Волноваха та Дзержинськ) та одну в Луганській області (в селищі Широке). Ці частоти мали зайняти радіогрупи ТАВР і «24», але обов'язковою умовою для них є наявність програм «Громадського радіо» та збільшення кількості інформаційних випусків.

 

Перед тим журналістка «Громадського радіо» Наталка Соколенко повідомила, що наступного тижня стартує пілотний проект спеціального мовлення російською мовою для мешканців Донбасу, підготовлений групою журналістів.

 

Нагадаємо, що про наміри встановити найближчим часом 2-3 потужних передавачі для покриття ФМ-мовленням Луганської і Донецької областей на брифінгу 27 листопада повідомив член Національної ради Владислав Севрюков.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду