Перший повнометражний український анімаційний фільм «Бабай» покаже «Інтер»

Перший повнометражний український анімаційний фільм «Бабай» покаже «Інтер»

13 Січня 2015
6488
13 Січня 2015
20:56

Перший повнометражний український анімаційний фільм «Бабай» покаже «Інтер»

6488
Перший повнометражний український анімаційний фільм «Бабай» покаже «Інтер»
Перший повнометражний український анімаційний фільм «Бабай» покаже «Інтер»

У суботу 24 січня на телеканалі «Інтер» відбудеться телевізійна прем'єра українського повнометражного мультфільму «Бабай» виробництва студії «Укранімафільм». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Анімаційна стрічка вийде в ефірі о 7.15.

 

«Інтер» також повідомляє значущі факти з продакшну і прокату фільму «Бабай». Художники-мультиплікатори намалювали для 70 хвилин повнометражного українського мультфільму понад 100 тис. малюнків. Українські діалоги для мультфільму прописувала письменниця Софія Андрухович, додавши мові особливої автентичності. За 23 роки незалежності України мультфільм «Бабай» став першим українським повнометражним анімаційним проектом, який вийшов на широких екранах країни.

 

Нагадаємо, після всеукраїнської прем'єри 18 грудня перший український повнометражний мультфільм «Бабай» вийшов у прокат у 104 кінотеатрах України. За перший вікенд бокс-офіс склав 960 тис. грн.

 

Виходу анімаційного фільму у прокат передувала промокампанія із залученням телеканалів групи «Інтер»: «Інтер», «Піксель», К1, К2, Enter Film і НТН. Реалізовувався промоушен, за словами  генерального директора «Укранімафільму», продюсера анімаційної картини «Бабай» Едуарда Ахрамовича, на партнерських засадах - без залучення коштів. Зокрема, вони транслювали 15-секундний трейлер «Бабая». Також за партнерською програмою ролик вийшов на «Малятко ТБ» та на інтернет-сайтах.

 

На виробництво «Бабая» пішло п'ять років. Створювався він за фінансування Державного агентства України з питань кіно. Бюджет - близько двох мільйонів доларів за курсом долара 2008-го року. Режисер фільму - Марина Медвідь, автор сценарію - Вадим Шинкарьов, звукорежисер -Андрій Обод. Озвучували анімаційний фільм відомі українські актори театру і кіно: Остап Ступка (Чорт), Мирослав Кувалдін (Кіт-скрипун), Олеся Чечельницька (чарівна пташка Алконост) і «голос» центрального персонажу Борис Георгієвський (Бабай).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду