За перший вікенд мультфільм «Бабай» заробив у прокаті  майже мільйон гривень

За перший вікенд мультфільм «Бабай» заробив у прокаті майже мільйон гривень

23 Грудня 2014
5713
23 Грудня 2014
17:51

За перший вікенд мультфільм «Бабай» заробив у прокаті майже мільйон гривень

5713
За перший вікенд мультфільм «Бабай» заробив у прокаті  майже мільйон гривень
За перший вікенд мультфільм «Бабай» заробив у прокаті  майже мільйон гривень

Після всеукраїнської прем'єри 18 грудня перший український повнометражний мультфільм «Бабай», створений на студії анімації «Укранімафільм», вийшов у прокат у 104 кінотеатрах України. За перший вікенд збори мультфільму «Бабай» склали 960 тис. грн., повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

 

«Чудовий старт! Наразі ми маємо результати перших чотирьох днів. На мультфільм «Бабай» прийшло 25 600 українських глядачів. Наприклад, за перший тиждень перегляду «Сімейки монстрів», яка стартувала у 123 кінотеатрах України, цифра зборів всього на 300 тисяч гривень більша, ніж у «Бабая». А «Бджілка Майя» зібрала за перший тиждень 15 тисяч глядачів і трохи більше півмільйона гривень. Диснеївський блокбастер «Супер шістка» за перший тиждень зібрав трохи більше трьох мільйонів гривень при 160 кінотеатрах. І це з бюджетом в 165 млн.дол.!», - скзав продюсер фільму і генеральний директор студії «Укранімафільм» Едуард Ахрамович.  

 

За його словами, з об'єктивних причин «Бабай» не зміг конкурувати з американськими анімаційними блокбастерами своїм виробничим та промо бюджетами. «І не дивлячись на це, ми не «загубили обличчя»:  глядач пішов на «Бабая», і ми зібрали майже мільйон - 960 тис. грн. за перший вікенд. Моя мрія - довести кількість глядачів «Бабая» до 200 тисяч», - заявив продюсер.

 

Він впевнений, дані бокс-офісу мультфільму «Бабай» говорять, що українська анімація конкурентоспроможна.  

 

«Як продюсер, я має надію, що наступні проекти, які плануються на студії «Укранімафільм», зможуть тільки зміцнити  позиції національної анімації», - сказав  генеральний директор студії «Укранімафільм».

 

Прокат мультфільму «Бабай» має також благодійну складову - одна гривня з кожного проданого квитка буде передана на підтримку дітей переселенців. Понад 25,6 тис.грн. з бокс-офісу первого вікенду прокату анімаційної стрічки  «Бабай» (режисер Марина Медвідь) буде перераховано на підтримку дітей переселенців. З першого прокатного тижня у соціальних мережах на офіційній сторінці студії «Укранімафільм» розпочалась промо-акція #Бабайдітям для інформаційної підтримки акції.

 

Нагадаємо,у листопаді Едуард Ахрамович заявив, що очікує, що касові збори проекту сягнуть восьми мільйонів гривень.

 

Попри російсько-українську війну, «Бабай» вийшов у прокат і в Росії, причому там прем'єра відбулася на тиждень раніше - 11 грудня. Доповнюють міжнародну кампанію Білорусь і Казахстан. Сумарна кількість екранів в Україні - майже сотня, за кордоном - ще близько трьохсот. 

 

Як писала «Детектор медіа», на створення «Бабая» пішло п'ять років. Створювався він за фінансування Державного агентства України з питань кіно. Бюджет - 7 млн 99 тис. грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду