Вийшов трейлер нового міні-серіалу про гетьмана Богдана Хмельницького

Вийшов трейлер нового міні-серіалу про гетьмана Богдана Хмельницького

13 Січня 2015
5743
13 Січня 2015
13:25

Вийшов трейлер нового міні-серіалу про гетьмана Богдана Хмельницького

5743
Вийшов трейлер нового міні-серіалу про гетьмана Богдана Хмельницького
Вийшов трейлер нового міні-серіалу про гетьмана Богдана Хмельницького

У мережі з'явився офіційний трейлер українського чотирьохсерійного фільму «Гетьман», який розповідає про життя та діяльність гетьмана Богдана Хмельницького. Про це повідомляє Gazeta.ua.

 

Офіційної дати прем'єри фільму доки немає, однак за попередніми анонсами його мають презентувати весною 2015 року.

 

Зйомки міні-серіалу проходили у Києві, Львові, Кам'янці-Подольському (Хмельницька область) і Бахчисараї (АР Крим). Gazeta.ua повідомляє, що у стрічці зіграли актор  Рівненського облмуздрамтеатру Станіслав Лозовський, котрий виконав роль гетьманського сина Тимоша, а також акторка Ніна Ніколаєва (Годунок), яка зіграла роль наложниці хана.

 

 

Як повідомляв «Укрінформ» робота над міні-серіалом «Гетьман» розпочалася в жовтні 2013 року. Стрічку знімає студія «Злагода», продюсером виступив Сергій Горбик. Режисером-постановником стрічки став Валерій Ямбурський, оператором-постановником - В. Галицький.

 

Про проект розповів інформагентству актор, режисер і телеведучий Ахтем Сеїтаблаєв, який спочатку був затверджений на роль кримського хана Іслам-Гірея. «Мене, як кримського татарина, радує, що уперше буде розказана історія взаємин Запорізької Січі, Кримського ханства, Богдана Хмельницького і Іслам-Гірея, роль якого я гратиму», - сказав тоді пан Сеїтаблаєв.

 

За його словами, у будь-якому художньому творі, який торкається цього періоду і цих взаємин, говориться, що українці програли битву під Берестечком саме тому, що їх зрадив кримський хан. «І ось у цьому фільмі, на мій погляд, історія буде подана більш об'ємно, вдумливо, і для дуже багатьох, напевно, буде сюрпризом, що було зовсім не так», - підкреслив актор.

 

Пізніше «Укрінформ» повідомив, що зйомки  фільму знаходяться під загрозою зриву, і   актор Ахтем Сеїтаблаєв відмовився від участі у проекті.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду