Власники українських телеканалів потрапили до першої десятки рейтингу найвпливовіших українців «Фокусу»

Власники українських телеканалів потрапили до першої десятки рейтингу найвпливовіших українців «Фокусу»

18 Грудня 2014
8565
18 Грудня 2014
13:48

Власники українських телеканалів потрапили до першої десятки рейтингу найвпливовіших українців «Фокусу»

8565
Власники українських телеканалів потрапили до першої десятки рейтингу найвпливовіших українців «Фокусу»
Власники українських телеканалів потрапили до першої десятки рейтингу найвпливовіших українців «Фокусу»

19 грудня у продаж надійде спецвипуск журналу «Фокус» із щорічним рейтингом найвпливовіших українців. Про це повідомляє прес-служба видавничого дому «Фокус Медіа».

 

У 2014 році перше місце в рейтингу «Фокусу» займає Президент України Петро Порошенко. Закономірність цього вибору редакція пояснює так: у травні на позачергових виборах президента вперше після Леоніда Кравчука найвищу посадову особу країни обрали в один тур. Свої голоси за кандидатуру Петра Порошенка віддали 54,7% виборців, а його впливовість як Верховного головнокомандувача Збройними силами України з огляду на  російську військову агресію сьогодні незаперечна.

 

Друге місце в рейтингу зайняв глава Дніпропетровської облдержадміністрації, бізнесмен, власник телеканалів «1+1 медіа» Ігор Коломойський, третє - Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

 

Жоден з учасників минулорічної першої десятки рейтингу свої позиції не зберіг, зазначає «Фокус». Половина з них слідом за Віктором Януковичем втекли з країни, втративши реальні важелі впливу на ситуацію в Україні, і залишилися за бортом рейтингу. Небагатьма, хто в першій десятці додав у вазі, виявилися олігархи, власник групи каналів «Інтер» Дмитро Фірташ (№6) та каналів групи StarLightMedia Віктор Пінчук (№9), а також колишній глава Адміністрації президента Януковича, співвласник групи «Інтер» Сергій Льовочкін (№7).

 

Ще один олігарх з першої десятки - Рінат Ахметов (№4), власник телеканалу «Україна», опустився на одну сходинку.

 

До першої десятки рейтингу потрапив також Борис Ложкін, глава Адміністрації президента, колишній президент медіахолдингу UMH Group («Український медіа холдинг»), придбаного у минулому році бізнесменом Сергієм Курченком.

 

Вперше за вісім років існування рейтингу в ньому багато нових імен - половина, зазначає редакція: насамперед, це особистості, які прийшли до влади на післяреволюційної хвилі. У списку з 100 учасників рейтингу 72 є представниками влади -народні депутати, чиновники, силовики, судді, дипломати.

 

«Це означає, що країна навіть після перемоги Майдану все ще живе не за суспільними законами, а швидше за правилами, які всі ці люди продовжують встановлювати, пише редакція. Громадські активісти, спортсмени, співаки та волонтери, яких у списку набралося трохи більше десятка, не в змозі змінити систему прийняття державних рішень у масштабах України. І це притому, що представників минулої влади в списку «Фокуса» практично немає», - підкреслює «Фокус».

 

 

Цього року сайт «Фокуса» вирішив надати можливість читачам скласти й альтернативний рейтинг - 10 найвпливовіших українців за версією українців. Вибирають його учасників і роздають їм місця читачі сайту журналу. Голосування триватиме до 24 грудня включно, а вже 25 грудня сайт «Фокус.ua» оголосить список з 10 найвпливовіших українців за версією читачів. Проголосувати можна тут.

 

Перша десятка рейтингу найвпливовіших українців від журналу «Фокус»:

 

1. Петро Порошенко, Президент України.

2. Ігор Коломойський, голова Дніпропетровської ОДА, співвласник групи «Приват».

3. Арсеній Яценюк, Прем'єр-міністр України.

4. Рінат Ахметов, співвласник групи компаній SCM.

5. Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ.

6. Дмитро Фірташ, власник холдингу DF, голова Федерації роботодавців України.

7. Сергій Льовочкін, народний депутат («Опозиційний блок»).

8. Олександр Турчинов, секретар Ради національної безпеки і оборони.

9. Віктор Пінчук, засновник компанії East One та «Фонду Віктора Пінчука».

10. Борис Ложкін, глава Адміністрації президента.

 

Нагадаємо, у рейтингу журналу «Фокус» «100 найбільш впливових жінок України» цього року лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вперше за останні роки не очолила рейтинг. До цього рейтингу потрапили також 16 медійниць.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду