16 медійниць потрапили до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією «Фокуса»

16 медійниць потрапили до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією «Фокуса»

14 Листопада 2014
5302
14 Листопада 2014
17:52

16 медійниць потрапили до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією «Фокуса»

5302
16 медійниць потрапили до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією «Фокуса»
16 медійниць потрапили до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією «Фокуса»

До списку 100 найвпливовіших жінок України за версією журналу «Фокус» увійшли 16 представниць медійної галузі, а також дві представниці кіногалузі та сім народних депутаток, які в минулому представляли медіа.

 

Найвпливовішою медійницею в рейтингу «Фокуса» стала голова наглядової ради телегрупи StarLightMedia Олена Пінчук. Вона посіла № 4, опустившись на одну сходинку, порівняно з рейтингом минулого року.

 

Керівник Inter Media Group і член наглядової ради телеканалу «Інтер» Ганна Безлюдна посіла № 6, піднявшись у рейтингу на п'ять позицій.

 

Утримує позицію № 8 власник інтернет-видання «Українська правда» Олена Притула, яка донедавна була головним редактором цього ЗМІ. А головний редактор газети «Дзеркало тижня. Україна» Юлія Мостова піднялася в рейтингу на три сходинки і нині посіла № 16.

 

Одразу на 27 позицій на № 17 у рейтингу впливовості піднялася Олена Бондаренко, яка нещодавно очолила наглядову раду медіа холдингу UMH Group, а також є народним депутатом VII скликання і першим заступником голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Телеведуча каналу «1+1» Алла Мазур піднялася на 10 позицій і в поточному рейтингу посіла № 41. Її колега по каналу «1+1» Катя Осадча стала № 63, піднявшись на одну сходинку.

 

Керівник департаменту публіцистичних програм телеканалу ICTV Оксана Соколова, натомість, опустилася на три позиції та нині посідає № 70. Також на одне місце опустилася її колега по каналу, головний редактор інформаційної служби телеканалу ICTV Олена Фроляк (№ 78).

 

До рейтингу найвпливовіших жінок цього року вперше потрапили заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк (№ 23), актриса «Студії Квартал - 95» Олена Кравець (№ 72) і телеведуча каналу «1+1» Ольга Фреймут (№ 83).

 

Шість позицій у рейтингу втратила директор з розвитку медіійного бізнесу компанії SCM (СКМ) Катерина Лапшина (№ 82), чотири позиції - директор зі зв'язків з громадськістю і комунікацій SCM (СКМ) Наталя Ємченко (№ 90).

 

На дві сходинки, на місце № 85, опустилася цього року головний редактор газети «День» Лариса Івшина.

 

А шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова піднялася в рейтингу впливовості на одне місце і нині посідає № 95. За словами пані Лигачової, зараз жодне галузеве питання не вирішується без «Детектор медіа». Журналісти «Детектор медіа» у 2014 році увійшли до складу ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» і громадської ради при Нацраді з питань телебачення і радіомовлення. Під час Майдану «Детектор медіа» моніторила об'єктивність висвітлення подій каналами, стежила за порушенням прав працівників мас-медіа.

 

З-поміж діячів кіногалузі до списку потрапили президент Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко (№ 11), яка піднялася на дві сходинки, і кінорежисер Кіра Муратова (№ 80), яка опустилася на 10 позицій.

 

Що стосується народних депутаток-медійниць, то п'ятеро з них є новачками рейтингу: Вікторія Сюмар (№ 12), Ганна Гопко (№ 25), Ірина Фріз (№ 28), Тетяна Чорновол (№ 29) і Світлана Заліщук (№ 44). Ще дві депутатки і в минулому були учасницями рейтингу - це Ірина Геращенко (№ 10), яка піднялася на 14 позицій, та Олена Кондратюк (№ 71), яка опустилася на 6 сходинок.

 

Цього року на перше місце в рейтингу «Фокуса» вийшов збірний образ «Жінки миру», який сформували жінки-волонтери, які допомагають військовим у зоні АТО і пораненим, і право захисниці, які допомагають постраждалим на майдані. До числа «жінок миру» редакція «Фокуса» зарахувала і журналістку «Нового времени страны» Анастасію Березу, яка координує збір допомоги для військових у зоні АТО, а також льотчицю Надію Савченко, військовополонену в Росії за звинуваченням у причетності до загибелі двох російських журналістів.

 

Минулорічний лідер рейтингу Юлія Тимошенко опинилася цього року на другій позиції.

 

Рейтинг було складено редакцією журналу «Фокус» (до попереднього списку увійшли 107 жінок), а далі кожну учасницю оцінювали експерти за п'ятьма критеріями: можливість впливати на державні рішення, вплив на громадську думку, бізнес-вплив, особиста відомість і родинні зв'язки. Експерти присвоювали їм місця від 1 до 100, кожен експерт також міг запропонувати імена тих жінок, яких не було в попередньому списку. Рейтинг було складено на основі підрахунку голосів, відданих за кожну претендентку. Думка редакційної колегії враховувалася і була провідною.

 

Експертами рейтингу виступили ген директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, ведучий телеканалу «Інтер» Дмитро Анопченко, директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький, заступник директора дослідницької компанії GFK Ukraine Гліб Вишлинський, керівний партнер, директор патентно-юридичного агентства «Дубинський і Ошарова» Михайло Дубинський, журналіст, керівник проекту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані, директор видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Іван Малкович, художній керівник Київського академічного театру драми та комедії на Лівому березі Дніпра Едуард Митницький, директор видавництва «Фокус медіа» Ілля Ноябрьов, ведучий телеканалу «Україна» Олег Панюта, голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний, генеральний директор SCM Олег Попов, засновник клініки «Борис», заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький, генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко і директор з корпоративних зв'язків компанії «Київстар» Михайло Шуранов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду