Сюжет Першого національного покаже суспільний мовник Німеччини ARD (ВІДЕО)

Сюжет Першого національного покаже суспільний мовник Німеччини ARD (ВІДЕО)

27 Листопада 2014
3231
27 Листопада 2014
15:56

Сюжет Першого національного покаже суспільний мовник Німеччини ARD (ВІДЕО)

3231
Сюжет Першого національного покаже суспільний мовник Німеччини ARD (ВІДЕО)
Сюжет Першого національного покаже суспільний мовник Німеччини ARD (ВІДЕО)

Один із сюжетів про українських волонтерів, який вийшов в ефірі Першого національного, невдовзі покажуть в ефірі суспільної телерадіокомпанії Німеччини ARD. Про це повідомляє прес-служба Першого.

 

Рішення про показ сюжету прийняли представники Deutsche Welle Akademie та каналу ARD Хайке Янсен та Александр Ланг під час візиту до Національної телекомпанії України (НТКУ). Протягом минулого тижня вони знайомилися з роботою українських колег та проводили тренінг для журналістів служби новин Першого національного.

 

 

Німецькі колеги відмітили, як зазначає прес-служба каналу, що відділ новин  працює за стандартами суспільного мовлення, і кореспонденти є неупередженими, об'єктивними та достатньо професійними. Після тренінгу німецькі та українські телевізійники домовилися про взаємообмін контентом.

 

«Нашим гостям було цікаво не тільки поділитися з нами власним досвідом, а й почерпнути щось для себе. Вони цікавилися внутрішніми робочими моментами нашої служби, разом з нашими працівниками виїжджали на зйомку, аби подивитися, як співпрацюють журналіст і оператор. Окрім того, пообіцяли підтримувати нас на шляху становлення суспільного мовлення в Україні. Зокрема, вони готові розміщувати в ефірі телеканалів, які входять до складу ARD, певні інформаційні матеріали про створення суспільного мовлення в нашій країні», - повідомила шеф-редактор новин НТКУ Світлана Коляда.

 

 

Нагадаємо, 6 жовтня на німецькому телеканал WDR (суспільний мовник землі Північний Рейн-Вестфалія), що є частиною німецького суспільного мовника ARD, вийшов документальний фільм «Смертельна пастка Іловайська: путінська армія в українській війні».

 

Автори 45-хвилинного фільму - український журналіст Георгій Тихий, український оператор Іван Любиш-Кірдей та німецький журналіст Удо Лілішкіс (Udo Lielischkies)- московський власкор ARD.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду