detector.media
27.11.2014 15:56
Сюжет Першого національного покаже суспільний мовник Німеччини ARD (ВІДЕО)
Сюжет Першого національного покаже суспільний мовник Німеччини ARD (ВІДЕО)

Один із сюжетів про українських волонтерів, який вийшов в ефірі Першого національного, невдовзі покажуть в ефірі суспільної телерадіокомпанії Німеччини ARD. Про це повідомляє прес-служба Першого.

 

Рішення про показ сюжету прийняли представники Deutsche Welle Akademie та каналу ARD Хайке Янсен та Александр Ланг під час візиту до Національної телекомпанії України (НТКУ). Протягом минулого тижня вони знайомилися з роботою українських колег та проводили тренінг для журналістів служби новин Першого національного.

 

 

Німецькі колеги відмітили, як зазначає прес-служба каналу, що відділ новин  працює за стандартами суспільного мовлення, і кореспонденти є неупередженими, об'єктивними та достатньо професійними. Після тренінгу німецькі та українські телевізійники домовилися про взаємообмін контентом.

 

«Нашим гостям було цікаво не тільки поділитися з нами власним досвідом, а й почерпнути щось для себе. Вони цікавилися внутрішніми робочими моментами нашої служби, разом з нашими працівниками виїжджали на зйомку, аби подивитися, як співпрацюють журналіст і оператор. Окрім того, пообіцяли підтримувати нас на шляху становлення суспільного мовлення в Україні. Зокрема, вони готові розміщувати в ефірі телеканалів, які входять до складу ARD, певні інформаційні матеріали про створення суспільного мовлення в нашій країні», - повідомила шеф-редактор новин НТКУ Світлана Коляда.

 

 

Нагадаємо, 6 жовтня на німецькому телеканал WDR (суспільний мовник землі Північний Рейн-Вестфалія), що є частиною німецького суспільного мовника ARD, вийшов документальний фільм «Смертельна пастка Іловайська: путінська армія в українській війні».

 

Автори 45-хвилинного фільму - український журналіст Георгій Тихий, український оператор Іван Любиш-Кірдей та німецький журналіст Удо Лілішкіс (Udo Lielischkies)- московський власкор ARD.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY