Медіахолдинг Ахметова запустив телеканал «Індиго» – замість «Кіноточки»

Медіахолдинг Ахметова запустив телеканал «Індиго» – замість «Кіноточки»

19 Листопада 2014
8698
19 Листопада 2014
13:17

Медіахолдинг Ахметова запустив телеканал «Індиго» – замість «Кіноточки»

8698
Медіахолдинг Ахметова запустив телеканал «Індиго» – замість «Кіноточки»
Медіахолдинг Ахметова запустив телеканал «Індиго» – замість «Кіноточки»

У листопаді медіахолдинг Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» запустив новий телеканал «Індиго». Про це повідомляє прес-служба холдингу.

 

Канал орієнтований на прогресивну міську, переважно жіночу аудиторію. Він присвячений сучасному способу життя, хобі, гармонійним стосункам між людьми та повсякденним потребам міського жителя.

 

На каналі обіцяють запропонувати глядачам вітчизняні та західні серіали, програми про стиль життя, кулінарію, подорожі, здоров'я, внутрішній розвиток людини, виховання дітей - як власного виробництва, так і закупний контент.

 

Генеральним директором каналу «Індиго»став Іван Букреєв, який також очолює канал НЛО TV, що входить до складу «Медіа Група Україна».

 

Телеканал здійснює цілодобове мовлення в мережах кабельних провайдерів, а також у цифровому мультиплексі МХ-2 компанії «Зеонбуд» - замість каналу «Кіноточка», який раніше планувала запускати «Медіа Група Україна». Комерційна аудиторія телеканалу - «18-54» у містах з населенням 50 тис. +.

 

Одночасно із запуском каналу почав працювати його сайт indigotv.com.ua, на якому розміщені телепрограма, анонси, новини каналу. З 2015 року телеканал «Індиго» буде активно представлений у соціальних мережах.

 

«Телеканал відкриє глядачеві світ, який ми не помічаємо у метушні, покаже, як знайти гармонію та щастя. Завдяки «Індиго» глядач навчиться цінувати красу щомиті, відчувати смак життя - щоразу особливий, яскравий і неповторний», - повідомляють у холдингу.

 

 

Нагадаємо, 4 вересня ТОВ «Телерадіокомпанія "Україна"» отримала ліцензію на супутникове мовлення під логотипом «Індиго TV». З презентації стало відомо, що «Індиго TV» буде родинним каналом, спрямованим насамперед на жіночу аудиторію. Концепція нового каналу передбачає розкриття людини через її особистість і через світ, який є навколо, а також розвиток внутрішнього світу людини. У програмному наповненні «Індиго TV» переважатиме науково-просвітницька складова, шоу про хобі, внутрішній розвиток, стосунки, догляд за дитиною.

 

Тоді ж, 4 вересня, Нацрада відклала розгляд питання про переформатування цифрового каналу «Кіноточка» з мультиплексу МХ-2 на «Індиго TV» і призначила моніторинг ефіру «Кіноточки». Членів Нацради зупинило те, що будь-який цифровий канал, який з певною програмною концепцією виборов у конкурсі місце в мультиплексі, може будь-якої миті забажати її змінити.

 

Згодом у Нацраді вирішили, що все-таки будуть дозволяти цифровим ліцензіатам змінювати програмні концепції, але після проведення перевірок і оголошення попереджень за недотримання попередніх програмних концепцій.

 

15 жовтня Нацрада дозволила переформатування телеканалу «Кіноточка», що має ліцензію на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-2, на «Індиго TV» і внесла відповідні зміни до ліцензії ТОВ «Телерадіокомпанія "Україна"» (юридична особа каналу).

 

Як писала «Детектор медіа», ще у 2010 році ТРК «Україна» заявила, що готує до запуску кіноканал. Тоді запуску не відбулося. Але в серпні 2011 року компанія виграла в конкурсі на місця в цифрових загальнонаціональних мультиплексах три ліцензії: власне, для каналу «Україна», а також для каналів з назвами НЛО TV і «Кіноточка». При цьому «Кіноточка» здобула право мовити в стандарті підвищеної якості high definition (HD).

 

У лютому 2012 року НЛО TV і «Кіноточка» розпочали тестове мовлення в мультиплексах «Зеонбуду». У квітні 2013 року відбувся повноцінний запуск каналу НЛО TV, який позиціонується як молодіжний. Тоді ж Іван Букреєв в інтерв'ю «Детектор медіа» розповів, що готується фіналізація варіантів повного запуску «Кіноточки», для якої холдинг хотів також отримати супутникову ліцензію. Однак повноцінного старту «Кіноточки» так і не відбулося (хоча мовлення велося). І замість «Кіноточки» «Медіа Група Україна» запустила телеканал «Індиго TV».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду