Нацрада дозволятиме переможцям цифрового конкурсу змінювати програмні концепції – Шверк

Нацрада дозволятиме переможцям цифрового конкурсу змінювати програмні концепції – Шверк

25 Вересня 2014
5468
25 Вересня 2014
17:58

Нацрада дозволятиме переможцям цифрового конкурсу змінювати програмні концепції – Шверк

5468
Нацрада дозволятиме переможцям цифрового конкурсу змінювати програмні концепції – Шверк
Нацрада дозволятиме переможцям цифрового конкурсу змінювати програмні концепції – Шверк

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначилася зі своєю позицією щодо того, чи буде вона дозволяти переформатовуватися телеканалам, які з певними програмними концепціями перемогли в конкурсі на місця в цифрових мультиплексах.

 

Як повідомив на брифінгу 25 вересня заступник голови Нацради Григорій Шверк, регулятор дозволятиме мовникам змінювати програмні концепції: «Ми вважаємо, що якщо канали до цього часу не здійснювали мовлення згідно з умовами ліцензії, вони будуть покарані попередженням. Але після цього ми вважаємо, що будемо надавати згоду на зміну програмної концепцію цим каналам».

 

Нагадаємо, що нещодавно регуляторний орган відклав питання переоформлення ліцензії на місце в мультиплексі МХ-2 каналу «Кіноточка» холдингу «Медіа Група Україна» на канал «Індиго TV».

 

Судячи зі слів пана Шверка, після перевірок і можливих санкцій, «Кіноточка» й інші ліцензіати зможуть переформатуватися. «Ми будемо оцінювати кожну концепцію. Якщо хтось із ліцензіатів надасть заяву про зміну концепцій - найбільш вірогідно, що ми будемо її змінювати», - додав він.

 

Про це пан Шверк заявив у відповідь на запитання «Детектор медіа», як чинитиме Нацрада в ситуації з можливим переформатуванням каналу «Голдберрі» на канал «Еспресо TV» з огляду на попередню невизначеність із «Кіноточкою».

 

Втім, позиція регулятора не стосується телеканалу «112 Україна», уточнив пан Шверк. «Відмінність ситуації полягає в тому, що канал «112» сьогодні намагається на базі п'яти регіональних ліцензій зробити загальнонаціональний канал - це трохи інша справа. Що стосується регіонального мультиплексу і регіонального конкурсу - у нас іще немає рішення. Якби «112» приніс концепцію з окремим регіональним мовленням у різних регіонах, ми б одразу прийняли рішення про зміну концепції. А зараз концепція збігається з концепціями загальнонаціональних каналів «1+1» (в плані інформаційного мовлення), 5 канал, «24». Я б їм порадив або отримати загальнонаціональну частоту або розвивати регіональне мовлення», - сказав заступник голови Нацради.

 

Нагадаємо, що під час розгляду питання «Кіноточки» голова Нацради Юрій Артеменко заявляв: якщо компанія не хоче більше мовити в цифрі з певним логотипом і концепцією, вона має відмовлятися від ліцензії та виходити на новий конкурс.

 

На думку попереднього голови Нацради Володимира Манжосова, переможці цифрового конкурсу можуть змінювати свої концепції, головне - щоб новий «формат не погіршував загальну ситуацію з телевізійним мовленням». Так він у 2012 році коментував перші ребрендинги каналів у мультиплексах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5468
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду