Полтавська ОДТРК «Лтава» ввела в дію нову цифрову ефірну апаратну

Полтавська ОДТРК «Лтава» ввела в дію нову цифрову ефірну апаратну

17 Листопада 2014
4006
17 Листопада 2014
19:56

Полтавська ОДТРК «Лтава» ввела в дію нову цифрову ефірну апаратну

4006
Полтавська ОДТРК «Лтава» ввела в дію нову цифрову ефірну апаратну
Полтавська ОДТРК «Лтава» ввела в дію нову цифрову ефірну апаратну

Полтавська обласна телерадіокомпанія (ОДТРК) «Лтава» обладнала нову цифрову ефірну апаратну, яку було введено в дію до професійного свята Дня працівників  16 листопада. Про це повідомляє прес-служба ОДТРК.

 

У процесі переходу України на цифрове мовлення Україна має повністю вимкнути аналогові передавачі та перейти на цифрові до липня 2015 року. Полтавська ОДТРК «Лтава» з літа 2014 року розпочала масштабну підготовку, першим кроком якої стало придбання обладнання нової цифрової ефірної апаратної.

 

«Нам вдалося домовитися із депутатським корпусом, і з обласного бюджету цього року було виділено півмільйона гривень. Це дало змогу суттєво оновити наш технічний комплекс. Ми придбали сучасну техніку, яка дозволить мати у центральній ефірній апаратній винятково цифровий тракт. Відповідно, це позначиться на якості звуку та картинки для наших телеглядачів. Також в рамках цієї субвенції ми придбали нову станцію графічного монтажу, за допомогою якої будемо працювати над графічним оформленням каналу», - повідомив генеральний директор ОДТРК «Лтава» Євген Лопушинський.

 

На Полтавській ОДТРК тестують нове обладнання

 

Нову ефірна апаратна поки що вона працює разом зі старою в тестовому режимі. За тиждень персонал має повністю освоїти управління новим обладнанням - тоді й відбудеться осточний перехід на нове устаткування.

 

«Тепер в наших планах оновлення станцій відеомонтажу. Також хочемо придбати нові відеокамери, що дозволить згодом перейти на формат мовлення з 3×4 на 16×9. Паралельно працюємо над реконструкцією апаратно-студійного комплексу, з тим щоб і наші студії відповідали вимогам сьогодення», - додав Євген Лопушинський.

 

Нагадаємо, сайт Полтавської ОДТРК «Лтава» з початку жовтня змінив дизайн та наповнення. Відтепер його відвідувачі можуть дивитися онлайн-трансляцію телеканалу «Лтава», слухати радіо «Ваша хвиля» та обласного радіо, а також пропонувати журналістам каналу теми для сюжетів.

 

3 липня Державний комітет телебачення і радіомовлення призначив Євгена Лопушинського генеральним директором Полтавської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «Лтава» та уклав з ним контракт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду