detector.media
17.11.2014 19:56
Полтавська ОДТРК «Лтава» ввела в дію нову цифрову ефірну апаратну
Полтавська ОДТРК «Лтава» ввела в дію нову цифрову ефірну апаратну

Полтавська обласна телерадіокомпанія (ОДТРК) «Лтава» обладнала нову цифрову ефірну апаратну, яку було введено в дію до професійного свята Дня працівників  16 листопада. Про це повідомляє прес-служба ОДТРК.

 

У процесі переходу України на цифрове мовлення Україна має повністю вимкнути аналогові передавачі та перейти на цифрові до липня 2015 року. Полтавська ОДТРК «Лтава» з літа 2014 року розпочала масштабну підготовку, першим кроком якої стало придбання обладнання нової цифрової ефірної апаратної.

 

«Нам вдалося домовитися із депутатським корпусом, і з обласного бюджету цього року було виділено півмільйона гривень. Це дало змогу суттєво оновити наш технічний комплекс. Ми придбали сучасну техніку, яка дозволить мати у центральній ефірній апаратній винятково цифровий тракт. Відповідно, це позначиться на якості звуку та картинки для наших телеглядачів. Також в рамках цієї субвенції ми придбали нову станцію графічного монтажу, за допомогою якої будемо працювати над графічним оформленням каналу», - повідомив генеральний директор ОДТРК «Лтава» Євген Лопушинський.

 

На Полтавській ОДТРК тестують нове обладнання

 

Нову ефірна апаратна поки що вона працює разом зі старою в тестовому режимі. За тиждень персонал має повністю освоїти управління новим обладнанням - тоді й відбудеться осточний перехід на нове устаткування.

 

«Тепер в наших планах оновлення станцій відеомонтажу. Також хочемо придбати нові відеокамери, що дозволить згодом перейти на формат мовлення з 3×4 на 16×9. Паралельно працюємо над реконструкцією апаратно-студійного комплексу, з тим щоб і наші студії відповідали вимогам сьогодення», - додав Євген Лопушинський.

 

Нагадаємо, сайт Полтавської ОДТРК «Лтава» з початку жовтня змінив дизайн та наповнення. Відтепер його відвідувачі можуть дивитися онлайн-трансляцію телеканалу «Лтава», слухати радіо «Ваша хвиля» та обласного радіо, а також пропонувати журналістам каналу теми для сюжетів.

 

3 липня Державний комітет телебачення і радіомовлення призначив Євгена Лопушинського генеральним директором Полтавської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «Лтава» та уклав з ним контракт.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY