ТРК Міноборони «Бриз» переїхала до Одеси, мовитиме в інтернеті та на «Первом городском»

ТРК Міноборони «Бриз» переїхала до Одеси, мовитиме в інтернеті та на «Первом городском»

7 Листопада 2014
3316
7 Листопада 2014
14:56

ТРК Міноборони «Бриз» переїхала до Одеси, мовитиме в інтернеті та на «Первом городском»

3316
ТРК Міноборони «Бриз» переїхала до Одеси, мовитиме в інтернеті та на «Первом городском»
ТРК Міноборони «Бриз» переїхала до Одеси, мовитиме в інтернеті та на «Первом городском»

Телерадіокомпанія Міністерства оборони України «Бриз» переїхала із Севастополя до Одеси й хоче перейти з телеекранів в інтернет. Про це повідомляє «Таймер» з посиланням на капітана третього рангу, головного редактора ТРК «Бриз» Івана Чміля.

 

За його словами, співробітники телекомпанії, як військові, так і цивільні, прибули до Одеси із Севастополя неповним колективом. Їм вдалося домовитися про ефірний час на місцевому телеканалі «Первый городской». Також співробітники ТРК націлені на інтернет-мовлення. «Цьому навчив досвід окупованого Криму, коли нас фактично відрубали від мовлення, як кажуть, дуже швидко, по-ленінськи. І ми перейшли на інтернет-мовлення. Це показало нам, що кількість заходів на сайт за межами країни вище, ніж у її межах. У сотні разів, якщо не в тисячі», - зазначив Іван Чміль.

 

Що ж стосується нової ліцензії, то тут усе залежить від Кабміну, каже пан Чміль, який з вирішенням цього питання не поспішає. Через законодавчі недоробки стару ліцензію телерадіокомпанії неможливо анулювати або переоформити, тому поки що «Бриз» працює без ліцензії.

 

За його словами, співробітники ТРК не мають і тих технологічних можливостей, які були в них у Севастополі: гроші компанії не виділяються, а техніку й меблі доводиться купувати волонтерам. На даний момент у розпорядженні «Бризу» є всього три відеокамери, одна з яких зламана і яку просять полагодити волонтерів.

 

У коментарі «Детектор медіа» генеральний директор телеканалу «Первый город ской» Дмитро Птяшко зазначив, що програми ТРК «Бриз» будуть транслюватися відповідно до графіку. «Ми надали приміщення колегам з ТРК "Бриз", поки вони знайдуть собі власне, також студію, де вони будуть монтувати свою програму. Це наша допомога в рамках системної дружби зі Збройними силами та Військово-морським флотом України», - сказав він.

 

Як писала «Детектор медіа», Росія планувала закрити телерадіокомпанію «Бриз» у Криму, що належала Міноборони України, з 1 листопада.

 

Нагадаємо, ТРК «Бриз» була захоплена російськими окупантами 20 березня. Як повідомляв керівник центу Військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, у ТРК пройшли збори особового складу, на яких військовослужбовцям та цивільному персоналу пропонували визначитися, чи хочуть вони продовжити службу в медіацентрі Чорноморського флоту Російської Федерації, який буде створений на базі ТРК. Дмитро Тимчук також повідомляв, що в ТРК паралельно розпочато інвентаризацію майна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3316
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду