detector.media
07.11.2014 14:56
ТРК Міноборони «Бриз» переїхала до Одеси, мовитиме в інтернеті та на «Первом городском»
ТРК Міноборони «Бриз» переїхала до Одеси, мовитиме в інтернеті та на «Первом городском»

Телерадіокомпанія Міністерства оборони України «Бриз» переїхала із Севастополя до Одеси й хоче перейти з телеекранів в інтернет. Про це повідомляє «Таймер» з посиланням на капітана третього рангу, головного редактора ТРК «Бриз» Івана Чміля.

 

За його словами, співробітники телекомпанії, як військові, так і цивільні, прибули до Одеси із Севастополя неповним колективом. Їм вдалося домовитися про ефірний час на місцевому телеканалі «Первый городской». Також співробітники ТРК націлені на інтернет-мовлення. «Цьому навчив досвід окупованого Криму, коли нас фактично відрубали від мовлення, як кажуть, дуже швидко, по-ленінськи. І ми перейшли на інтернет-мовлення. Це показало нам, що кількість заходів на сайт за межами країни вище, ніж у її межах. У сотні разів, якщо не в тисячі», - зазначив Іван Чміль.

 

Що ж стосується нової ліцензії, то тут усе залежить від Кабміну, каже пан Чміль, який з вирішенням цього питання не поспішає. Через законодавчі недоробки стару ліцензію телерадіокомпанії неможливо анулювати або переоформити, тому поки що «Бриз» працює без ліцензії.

 

За його словами, співробітники ТРК не мають і тих технологічних можливостей, які були в них у Севастополі: гроші компанії не виділяються, а техніку й меблі доводиться купувати волонтерам. На даний момент у розпорядженні «Бризу» є всього три відеокамери, одна з яких зламана і яку просять полагодити волонтерів.

 

У коментарі «Детектор медіа» генеральний директор телеканалу «Первый город ской» Дмитро Птяшко зазначив, що програми ТРК «Бриз» будуть транслюватися відповідно до графіку. «Ми надали приміщення колегам з ТРК "Бриз", поки вони знайдуть собі власне, також студію, де вони будуть монтувати свою програму. Це наша допомога в рамках системної дружби зі Збройними силами та Військово-морським флотом України», - сказав він.

 

Як писала «Детектор медіа», Росія планувала закрити телерадіокомпанію «Бриз» у Криму, що належала Міноборони України, з 1 листопада.

 

Нагадаємо, ТРК «Бриз» була захоплена російськими окупантами 20 березня. Як повідомляв керівник центу Військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, у ТРК пройшли збори особового складу, на яких військовослужбовцям та цивільному персоналу пропонували визначитися, чи хочуть вони продовжити службу в медіацентрі Чорноморського флоту Російської Федерації, який буде створений на базі ТРК. Дмитро Тимчук також повідомляв, що в ТРК паралельно розпочато інвентаризацію майна.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY