detector.media
10.10.2014 18:19
На журналістів «Надзвичайних новин» каналу ICTV напали біля Адміністрації Президента – міліція не захищала
На журналістів «Надзвичайних новин» каналу ICTV напали біля Адміністрації Президента – міліція не захищала

Сьогодні, 10 жовтня, під час пікету біля Адміністрації Президента України на вулиці Банковій у Києві невідомі в камуфляжі розбили камеру знімальній групі програми «Надзвичайні новини» каналу ICTV. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Інцидент стався близько 12.00. Як розповіла кореспондент програми Олександра Тіторова, камеру розбили, коли оператор знімав бійку між представниками Автомайдану та невідомими у камуфляжі.

 

«Коли ми приїхали на зйомку, перед Адміністрацією вже стояв кордон з міліціонерів і бійців батальйону «Київ 1», серед яких були і люди в камуфляжі без будь-яких розпізнавальних знаків. Після того, як автомайданівці підпалили шини, ці невідомі відділилися від міліцейського кордону та спробували їм перешкодити. В результаті зав'язалася бійка, під час якої невідомий в камуфляжі, побачивши камеру, підійшов і вибив її з рук оператора. Камера вартістю 6000 доларів впала на асфальт, і тепер потребує ремонту, в ній збився фокус», - розповіла пані Тіторова.

 

Оператор і журналіст не постраждали. Разом із тим, відзначає прес-служба ICTV, присутні на акції протесту міліціонери не захищали журналістів. Також, за цією інформацією, вони відмовлялися прийняти заяву від оператора «Надзвичайних новин» щодо нападу на нього.

 

«Присутні на акції протесту міліціонери вирішили не втручатися. Після інциденту оператор знімальної групи «Надзвичайних новин» спробував зробити письмову заяву в міліцію на місці подій, але представники органів правопорядку відмовилися її прийняти, мотивуючи відмову відсутністю необхідних бланків. Знімальній групі «Надзвичайних новин» довелося викликати міліцію по телефону. За сорок хвилин, міліцейський наряд, що під'їхав до Адміністрації Президента, все ж прийняв заяву від оператора телеканалу ICTV», - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

«Детектор медіа» звернеться по коментар щодо інциденту до відділу зв'язків із громадськістю МВС України в Києві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY