Затриманий у Криму журналіст Олег Батурин повернувся до континентальної України

Затриманий у Криму журналіст Олег Батурин повернувся до континентальної України

3 Жовтня 2014
4079

Затриманий у Криму журналіст Олег Батурин повернувся до континентальної України

4079
Затриманий у Криму журналіст Олег Батурин повернувся до континентальної України
Затриманий у Криму журналіст Олег Батурин повернувся до континентальної України

Херсонський журналіст, кореспондент газети «Новий день» член медіа-профспілки Олег Батурин, якого 2 жовтня затримала російська поліція в Криму, перетнув сьогодні, 3 жовтня, межу між Україною і Автономною Республікою Крим. Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки України.

 

Коли сьогодні вдень він з`явився до відділку поліції у місті Джанкой, то йому повернули відібрані напередодні закордонний паспорт і телефон, а внутрішній паспорт, за його словами, відправили на перевірку на предмет достовірності. За паспортом Олег Батурин має прийти через десять днів.

 

Олег Батурин розповів, що його допитували протягом восьми годин. При цьому йому не висували жодних звинувачень. На його думку, характер запитань під час допиту свідчив про те, що міліція прагнула докопатися до чи терористичної, чи бандитської діяльності.

 

На прохання НМПУ звільненням пана Батурина опікувалася правозахисна організація «Кримська польова місія».

 

Голова НМПУ Юрій Луканов вважає, що російська поліція у Джанкої порушила права журналіста. Він не виключає, що таке порушення адресовано спеціально саме українському журналісту з метою залякати його і відбити бажання їздити до Криму.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 жовтня російська поліція затримала на вокзалі Джанкоя журналіста Олега Батурина. Після тривалого допиту його відпустили, але конфіскували внутрішній і закордонний паспорти і мобільний телефон. Запропонували прийти за ними наступного дня. Пан Батурин побоювався, що його можуть знову затримати, коли він прийде за документами.

 

Нагадаємо, 8 вересня російські правоохоронці провели обшук помешкання кримської активістки і блогера Єлизавети Богуцької. Після цього її відвезли до районного відділу поліції Сімферополя. За повідомленням журналіста Шевкета Наматуллаєва, в її будинку «шукали зброю, наркотики і літературу». Єлизавета Богуцька неодноразово писала в соціальних мережах і різних виданнях гострі матеріали, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних з приєднанням Криму до Росії. Через шість годин допиту активістку відпустили. Після цього вона залишила територію окупованого Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду