У Криму російська поліція затримала активістку і блогера Єлизавету Богуцьку

У Криму російська поліція затримала активістку і блогера Єлизавету Богуцьку

8 Вересня 2014
3448

У Криму російська поліція затримала активістку і блогера Єлизавету Богуцьку

3448
У Криму російська поліція затримала активістку і блогера Єлизавету Богуцьку
У Криму російська поліція затримала активістку і блогера Єлизавету Богуцьку

Сьогодні, 8 вересня, російські правоохоронці провели обшук помешкання кримської активістки Єлизавети Богуцької. Після цього її відвезли до районного відділу поліції Сімферополя (Крим). Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію журналіста Шевкета Наматуллаєва.

 

Вранці 8 вересня у будинок кримської активістки Єлизавети Богуцької прийшли з обшуком. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.  «Вдома йде обшук!», - повідомив а активістка. Після повідомлення про обшук телефон активістки не відповідає, пише видання «Крым.Реалии».

 

За словами Шевкета Наматуллаєва, співробітники поліції під час обшуку вилучили ноутбуки, комп'ютери, флешки, а також відеореєстратор з автомобіля Єлизавети Богуцької.  «Чоловік повідомив, що в будинку шукали зброю, наркотики і літературу. Але не думаю, що у неї в будинку була мусульманська релігійна література. Її звинувачують в тому, що вона в Армянську 3 травня зустрічала Мустафу Джемілєва», - повідомив Шевкет Наматуллаев з посиланням на невідоме джерело.

 

Активістку забирає поліція

 

Єлизавета Богуцька писала в соціальних мережах і різних виданнях гострі матеріали, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних з приєднанням Криму до Росії.

 

«Російські визволителі прийшли. Напевно за духовними скріпами. Ліза - одна з тих небагатьох українців у Криму, хто не боїться висловлювати своє ставлення до окупації. Обшук о 6.00 ранку. Колись ми вже це переживали. Так, в 1937 році. Жити без "ворогів народу" 140-мільйонній країні не під силу. Навіть якщо цей ворог - жінка», - прокоментував інцидент український політолог Тарас Березовець і заявив, що українська влада повинна захищати своїх громадян і окупованому Криму. Політолог також закликав надати негайну допомогу Єлизаветі Богуцькій.

 

«Центр журналістських розслідувань» нагадує, що 3 травня Меджліс скасував святкування Хидирлеза після того, як лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву заборонили в'їзд до Криму. Замість цього кримські татари поїхали зустрічати пана Джемілєва в Армянськ (Крим). Міліція і спецназ не пропускали колону, однак кримські татари прорвали кордон спецназу. Коли прибулий на місце подій глава МВС Криму заявив, що Мустафу Джемілєва не пропустять до Криму, Меджліс закликав людей перекривати траси, що й було зроблено.

 

За фактами «незаконних публічних акцій», прокуратура Криму направила дві постанови до Слідчого комітету РФ і ФСБ «для організації кримінального переслідування стосовно винних осіб». Учасникам «незаконних публічних акцій» присудили штрафи.

 

За останні кілька тижнів у Криму почастішали обшуки в кримськотатарських сім'ях. Правоохоронці вриваються в будинки під приводом пошуку зброї, наркотиків і екстремістської літератури. Останні масові обшуки були проведені в Нижньогірському районі.  У Чорноморському районі правоохоронці провели обшук в будинку підприємця Мустафи Османова, який у грудні минулого року на Майдані Незалежності у Києві готував плов для протестуючих в центрі Києва.

 

«Детектор медіа»

Фото - з сайту Крым.Реалии 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3448
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сова
3520 дн. тому
В Крым пришла власть еще более дичайшая, ускоренно работающая на своё уничтожение. Репрессии - это не самосохранение системы, а самоуничтожение.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду