Терористи віддали на експертизу останки, що можуть належати російському фотографу Андрію Стеніну

Терористи віддали на експертизу останки, що можуть належати російському фотографу Андрію Стеніну

31 Серпня 2014
4965

Терористи віддали на експертизу останки, що можуть належати російському фотографу Андрію Стеніну

4965
Терористи віддали на експертизу останки, що можуть належати російському фотографу Андрію Стеніну
Терористи віддали на експертизу останки, що можуть належати російському фотографу Андрію Стеніну

Так званий віце-прем'єр терористичної організації ДНР Андрій Пургін повідомив, що знайдені поблизу міста Сніжне (Донецька область) останки, що можуть належати російському фотокореспонденту Андрію Стеніну,  передані до Донецька на експертизу. Про це він повідомив російському інформагентству «РИА Новости».

 

«На якому етапі експертиза, я зараз не знаю», - заявив він.

 

Водночас лідер терористів сумнівається, що в обгорілій машини, яку було виявлено ​​в районі міста Сніжне, знайдені останки фотокореспондента міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня» (екс-«РИА Новости») Андрія Стеніна.

 

«Не можемо ми сказати ясно ні так, ні ні. Той кореспондент, який з ним їздив, це російський кореспондент, він на себе взяв велику відповідальність, його твердження, що дуже схоже, сорочка його. Плюс згорілі об'єктиви. Тобто, схоже, але ви повинні розуміти, що там все згоріло. В цьому випадку говорити про якусь впевненість просто не доводиться... Упевненості навіть по цій машині немає. Там в одному тільки місці 15 згорілих машин. Всього на цьому відрізку дороги близько 150 згорілих машин. Ми можемо взяти будь-яку з них і прив'язати до цієї трагедії», - заявив очільник ДНР.

 

Як зазначив Пургін, є різні припущення, які перевіряються.

 

22 серпня стало відомо, що терористи ДНР розповіли представникам місії ОБСЄ про виявлені останки, які можуть належати «зниклому російському журналісту», фотокореспонденту Андрію Стеніну. Того ж дня українська журналістка Катерина Сергацкова заявила, що знайдені біля міста Сніжне останки належать дійсно фотокореспонденту Андрію Стеніну, що зник в зоні АТО 5 серпня.

 

Нагадуємо, фотокореспондент Андрій Стенін, який не виходить на зв'язок з 5 серпня, знаходився в Україні з 13 травня, працював у Києві, Луганську, Донецьку, Маріуполі, Шахтарську, Слов'янську та інших містах. Він особисто зробив фотозйомку допиту і катувань українських солдат, взятих в полон в Шахтарську (Донецька область). 

 

12 серпня російські ЗМІ повідомили, що радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко нібито сказав латвійській радіостанції Baltcom, що Андрій Стенін був затриманий Службою безпеки України та може бути звинувачений у «пособництві і прославлянні тероризму», проте згодом радник відмовився від цих слів. 13 серпня Антон Геращенко заявив «Детектор медіа», що він не знає, де знаходиться пан Стенін і чи зареєстровано заяву про його зникнення в МВС.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили заклопотаність з приводу безпеки російського журналіста Андрія Стеніна після повідомлення, що він був затриманий на сході України. Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович також висловила стурбованість з цього приводу. Комітет захисту журналістів закликав звільнити російського фотографа Андрія Стеніна. Згодом Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду