Тетяна Чорновол звільняється з Кабміну

Тетяна Чорновол звільняється з Кабміну

18 Серпня 2014
6265

Тетяна Чорновол звільняється з Кабміну

6265
Тетяна Чорновол звільняється з Кабміну
Тетяна Чорновол звільняється з Кабміну

Журналістка видань інтернет-видань «Українська правда», «Лівий берег» та «Обозреватель» Тетяна Чорновол, яка з 5 березня обіймала посаду Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в Кабінеті міністрів України, звільняється. Про це вона написала у своєму блозі на «Українській правді».

 

«Завтра напишу заяву. Хтось буде кепкувати - уряд і так доживає останні місяці перед виборами. Я згодна: звільнятися треба було раніше. Проте так хотілося доробити початі справи. Так хотілося зробити конкретні корисні речі для України. А тепер прийшло чітке усвідомлення - моє там перебування було ДАРЕМНЕ», - написала вона.

 

У своїй публікації Тетяна Чорновол переказує події останніх робочих днів, які доводять, що до її ініціатив ніхто не дослухався, її посада була штучно створеною, вона не мала жодного впливу на роботу уряду. Нещодавно штат урядового уповноваженого було скорочено з трьох до двох осіб: «Уявіть - дві людини...Наче в цій країні взагалі не існує такого явища, як корупція!!!», - написала пані Чорновол.

 

Однак головною проблемою журналістка називає неможливість співпраці з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. «Однак найгірше, це навіть не окремі факти, а причина підленької поведінки міністра Кабінету Міністрів, від якого я нажаль дуже залежна, бо не є членом уряду. А причина проста - позиція відносно мене прем'єра Арсенія Яценюка. Семерак (Остап Семерак - міністр Кабінету Міністрів - ТК) виляє хвостиком, і повзає на пузі перед усіма, хто в ходить в орбіту Яценюка, а інших для власного самоствердження він завжди готовий вкусити за гомілку.

 

Взагалі Яценюк - це головна причина чому мені вже давно треба було звільнитися з уряду. Справа в тому, що прем'єр і урядовий уповноважений з антикорупційної політики працюють в одному приміщенні, але при цьому взагалі не перетинаються... Я не можу озвучити йому, якусь проблему або питання, я не учасник вузьких нарад за участю прем'єра в профільних питаннях: антикорупційного законодавства чи стосовно знищення окремих корупційних схем. Про результати таких нарад я дізнаюся останньою. Тоді навіщо весь цирк зі мною?», - запитує журналістка.

 

Тетяна Чорновол декілька разів наголошує про те, що їй слід було звільнитися раніше. Вона переконана, що більше користі принесла б, працюючи в зоні АТО разом зі своїм чоловіком Миколою Березовим, який нещодавно трагічно загинув, захищаючи Україну: «Ми могли би бути разом аж три місяці. Натомість я мала три місяці безсилля і ганьби, пустого життя. (дещо правда вдалося зробити, але в тому рахунку,який я виставляю собі цього мало). Бюрократичне болото це не те місце, де я можу бути ефективна».

 

Нагадаємо, саму Тетяну Чорновол жорстоко побили невідомі в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі під Києвом, після того, як довго її переслідували на машині. За фактом побиття пані Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень. В кінці лютого в.о. генпрокурора України Олег Махніцький заявив, що справу нападу на журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол перекваліфікували з «хуліганства» на «замах на вбивство».

 

У червні кримінальне провадження стосовно двох осіб, що завдали тілесних ушкоджень Тетяні Чорновол передали до суду. Їм інкримінується вчинення кримінального правопорушення за частиною 2 статті 296, частиною 2 статті 122 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня тяжкості) Кримінального кодексу України. Обом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду