Кримінальне провадження про побиття Чорновол передали до суду

Кримінальне провадження про побиття Чорновол передали до суду

14 Червня 2014
3600

Кримінальне провадження про побиття Чорновол передали до суду

3600
Кримінальне провадження про побиття Чорновол передали до суду
Кримінальне провадження про побиття Чорновол передали до суду
Кримінальне провадження стосовно двох осіб, що завдали тілесних ушкоджень активістці Майдану та журналістці Тетяні Чорновол передали до суду. Про це йдеться на сайті Генеральної прокуратури України.

За словами генерального прокурора України Олега Махніцького, встановлено, що двоє громадян на автомобілі «Порш Каєн» 24 грудня 2013 року близько 23:45, перешкоджаючи руху автомобіля, яким керувала пані Чорновол, зупинили і пошкодили його.

 

«Після цього вони завдали активістці тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, перелом кісток носа, забій м’яких тканин обличчя, рвана рана нижньої губи, садна правої щоки, крововилив очної ямки», – йдеться в повідомленні на сайті ГПУ.
 
Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, зазначеним особам інкримінується вчинення кримінального правопорушення за частиною 2 статті 296, частиною 2 статті 122 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня тяжкості) Кримінального кодексу України. Обом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції буловідкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядало декілька версій нападу невідомих на журналістку, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її професійною діяльністю та громадською активністю.

 

Нагадаємо, 6 лютого Генеральна прокуратура України заявила, що злочин щодо побиття Тетяни Чорновол розкрито: її начебто побили з хуліганських мотивів за те, що вона підрізала автомобіль на дорозі. Тоді пані Чорновол  вирішили, що  не оскаржуватиме у суді рішення Генеральної прокуратури України про закриття розслідування злочину щодо її побиття поки в Україні презентантом буде Віктор Янукович.

 

В кінці лютого зновпризначений Генеральний прокуратур України Олег Махніцький заявив, що справу нападу на журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол перекваліфікували з «хуліганства» на«замах на вбивство».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду