Редактора «Хочу в СССР» затримали в рамках боротьби з тероризмом

Редактора «Хочу в СССР» затримали в рамках боротьби з тероризмом

23 Червня 2014
3971

Редактора «Хочу в СССР» затримали в рамках боротьби з тероризмом

3971
Редактора «Хочу в СССР» затримали в рамках боротьби з тероризмом
Редактора «Хочу в СССР» затримали в рамках боротьби з тероризмом

Затриманий 18 червня в місті Маріуполі (Донецька область) редактор видань «Вестник Приазовья» і «Хочу в СССР» Сергій Долгов знаходиться в Запоріжжі. Про це в п'ятницю, 20 червня, на нараді в мера Маріуполя Юрія Хотлубея розповів начальник головного відділу СБУ в Маріуполі Сергій Спаситель, повідомляє сайт i24.com.ua.

 

«Наскільки нам відомо, він у Запоріжжі. Живий, здоровий. Питання не до нас, а до Антитерористичного центру», - сказав він.

 

Зі слів прокурора міста Маріуполя Сергія Резницького, пана Долгова затримали в рамках боротьби з тероризмом. «Відповідно до Закону України по боротьбі з тероризмом, правоохоронні органи на території, зокрема, міліція, займається настільки, наскільки їй доручено спеціальним органом, створеним при СБУ. Тому, що відбувається там, ми не завжди знаємо. Є загальний режим антитерористичної операції в державі, але про те, що людина жива, здорова інформація є. Наскільки був причетний до скоєння будь-яких злочинів, буде дана оцінка», - додав Сергій Резницький.

 

Нагадаємо, 18 червня в Маріуполі (Донецька область) шестеро осіб у цивільному одязі, з автоматами і в масках побили й викрали редактора газет «Вестник Приазовья» та «Хочу в СССР» Сергія Долгова, а всю оргтехніку, що належить «Вестнику Приазовья», вилучили. Редакція пов'язує викрадення пана Долгова з виданням «Хочу в СССР», яке нещодавно почали продавати в Києві та яке, за свідченням читачів, має відверто антиукраїнський зміст. Колеги Сергія Долгова також висловили припущення, що його могли викрасти спецпризначенці з маріупольського батальйону «Азов».

 

Батальйон спецпризначення «Азов» заявив, що не причетний до зникнення Сергія Долгова. У прес-центрі СБУ «Детектор медіа» повідомили, що СБУ теж не затримувала Сергія Долгова та не вилучала редакційну оргтехніку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду