detector.media
23.06.2014 10:03
Редактора «Хочу в СССР» затримали в рамках боротьби з тероризмом
Редактора «Хочу в СССР» затримали в рамках боротьби з тероризмом

Затриманий 18 червня в місті Маріуполі (Донецька область) редактор видань «Вестник Приазовья» і «Хочу в СССР» Сергій Долгов знаходиться в Запоріжжі. Про це в п'ятницю, 20 червня, на нараді в мера Маріуполя Юрія Хотлубея розповів начальник головного відділу СБУ в Маріуполі Сергій Спаситель, повідомляє сайт i24.com.ua.

 

«Наскільки нам відомо, він у Запоріжжі. Живий, здоровий. Питання не до нас, а до Антитерористичного центру», - сказав він.

 

Зі слів прокурора міста Маріуполя Сергія Резницького, пана Долгова затримали в рамках боротьби з тероризмом. «Відповідно до Закону України по боротьбі з тероризмом, правоохоронні органи на території, зокрема, міліція, займається настільки, наскільки їй доручено спеціальним органом, створеним при СБУ. Тому, що відбувається там, ми не завжди знаємо. Є загальний режим антитерористичної операції в державі, але про те, що людина жива, здорова інформація є. Наскільки був причетний до скоєння будь-яких злочинів, буде дана оцінка», - додав Сергій Резницький.

 

Нагадаємо, 18 червня в Маріуполі (Донецька область) шестеро осіб у цивільному одязі, з автоматами і в масках побили й викрали редактора газет «Вестник Приазовья» та «Хочу в СССР» Сергія Долгова, а всю оргтехніку, що належить «Вестнику Приазовья», вилучили. Редакція пов'язує викрадення пана Долгова з виданням «Хочу в СССР», яке нещодавно почали продавати в Києві та яке, за свідченням читачів, має відверто антиукраїнський зміст. Колеги Сергія Долгова також висловили припущення, що його могли викрасти спецпризначенці з маріупольського батальйону «Азов».

 

Батальйон спецпризначення «Азов» заявив, що не причетний до зникнення Сергія Долгова. У прес-центрі СБУ «Детектор медіа» повідомили, що СБУ теж не затримувала Сергія Долгова та не вилучала редакційну оргтехніку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY