У Маріуполі викрали редактора газети «Хочу в СССР» Сергія Долгова та забрали з редакції всю техніку (ДОПОВНЕНО)

У Маріуполі викрали редактора газети «Хочу в СССР» Сергія Долгова та забрали з редакції всю техніку (ДОПОВНЕНО)

19 Червня 2014
3214

У Маріуполі викрали редактора газети «Хочу в СССР» Сергія Долгова та забрали з редакції всю техніку (ДОПОВНЕНО)

3214
У Маріуполі викрали редактора газети «Хочу в СССР» Сергія Долгова та забрали з редакції всю техніку (ДОПОВНЕНО)
У Маріуполі викрали редактора газети «Хочу в СССР» Сергія Долгова та забрали з редакції всю техніку (ДОПОВНЕНО)

У Маріуполі (Донецька область) 18 червня викрали редактора газет «Вестник Приазовья» та «Хочу в СССР» Сергія Долгова. Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України з посиланням на дружину та колегу редактора Ольгу Долгову.

 

Як розповіла Долгова, це сталося близько 13:00. В редакцію «Вестника Приазовья» (газета оголошень) увірвалися шість осіб у цивільному одязі, з автоматами і в масках. Редактора побили, а всю оргтехніку, що належить «Вестнику Приазовья», вилучили.

 

Одна зі співробітниць «Вестника Приазовья» розповіла, що під час нападу на робочих місцях, крім редактора, були ще троє співробітників. Під загрозою автоматів їм наказали не рухатися. Через зачинені двері було тільки чути крики Долгова: Не надо!» і «У меня больное сердце!». А потім його зі зв'язаними проволокою руками забрали.

 

Редакція пов'язує викрадення пана Долгова з виданням «Хочу в СССР», яке нещодавно почали продавати в Києві та яке, за свідченням читачів, має відверто антиукраїнський зміст. Ольга Долгова стверджує, що «це історично-ностальгічна газета для старшого покоління, яка має попит» і що в ній не було жодних закликів до сепаратизму. Газета «Хочу в СССР», за її словами, видається вже четвертий рік. Щотижневий тираж - 10 тис. примірників, хоча раніше він був більший.

 

«Видання зареєстроване в Міністерстві юстиції, щоразу 21 примірник ми надсилаємо в різні інстанції. Якщо є питання до змісту, чому про це нам не було сказано раніше?» - обурюється пані Долгова.

 

Дружина редактора «Хочу в СССР» заявляє, що в газеті переважали історичні матеріали. Останній номер було присвячено початку Великої Вітчизняної війни. «Останнім часом ми навіть листи не ставили різкого змісту. Хоча листи, звісно, є різні, але ніколи не пропускали в газету жодних екстремістських закликів», - каже пані Долгова.

 

Пані Долгова переконує, що її чоловік не мав жодного відношення до політики. «Він не ходив на жоден мітинг, не ходив навіть на референдум, взагалі не має жодного стосунку до ополченців. Сергій - журналіст з великим стажем, працював над книгою», - каже вона.

 

На думку колег Сергія Долгова, його могли викрасти спецпризначенці з маріупольського батальйону «Азов». Але жодної інформації від правоохоронців немає.

 

Маріупольська міська організація НСЖУ 18 червня висловила занепокоєння у зв'язку з цим інцидентом: «В умовах демократичної, правової і вільної держави відносини преси і суспільства повинні будуватися на чіткій юридичній основі закону. Будь-яке насильство і беззаконня можуть викликати лише зворотній ефект і компрометувати силові структури».

 

У прес-центрі СБУ «Детектор медіа» повідомили, що СБУ не затримувала Сергія Долгова та не вилучала редакційну оргтехніку. СБУ наголошує, що у випадку зникнення людини необхідно відразу звертатися до органів внутрішніх справ.

 

Нагадаємо, що днями в Києві на деяких розкладках з пресою почали продавати газети «Хочу в СССР» і «Я», що мають відвертий антиукраїнський зміст та за оформленням нагадують бульварні видання. За даними «Української правди», матеріали, розміщені в газеті «Хочу в СРСР», переважно взяті з проросійських джерел і сайтів, типу «Однако», російських видань «Комсомольська правда», «Взгляд», російських форумів.

 

В СБУ «Українській правді» повідомили, що намагаються відстежувати появу таких видань. Прес-секретар СБУ Марина Остапенко повідомила, що співробітники СБУ на трасі «Суми Київ» затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети сепаратистського спрямування «Новороссия». Співробітники СБУ займалися встановленням осіб, які причетні до розповсюдження незаконної друкованої продукції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3214
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду