Журналісти російського телеканалу «Звезда» заявляють, що під час затримання в Україні їх били

Журналісти російського телеканалу «Звезда» заявляють, що під час затримання в Україні їх били

18 Червня 2014
3133

Журналісти російського телеканалу «Звезда» заявляють, що під час затримання в Україні їх били

3133
Журналісти російського телеканалу «Звезда» заявляють, що під час затримання в Україні їх били
Журналісти російського телеканалу «Звезда» заявляють, що під час затримання в Україні їх били

Видворені з України журналіст російського каналу «Звезда» Євген Давидов і звукоінженер Микита Конашенков на прес-конференції з приводу їх повернення в Росію повідомили, що в Україні під час затримання їх били та погрожували розстріляти. Українська сторона цю інформацію спростовує. Про це йдеться в опублікованому на сайті телеканалу російського міністерства оборони «Звезда» відео прес-конференції російських журналістів та у зверненні прес-секретаря «Правого сектору» у Дніпропетровській області Максима Мірошниченка.

 

Євген Давидов на прес-конференції після свого звільнення розповів, що під час затримання у м.Дніпропетровську представники «Правого сектору»  начебто обіцяли російським журналістам «зробити все, щоб ми живими звідти не пішли, били».

 

 «Зав'язали очі, заштовхали в автомобіль. Ми їхали кудись в поле, нас із зав'язаними очима запхали в підвал. Вилучили всі особисті речі, зняли навіть обручку. І час від часу до нас в кімнату заходили різні люди, обіцяли розстріляти, закопати, говорили, що ніхто нас в Росії не знайде, нікому ми не потрібні, що вони ненавидять усіх росіян. Обіцяли зробити все, щоб ми живими звідти не пішли, били» - розповів російський журналіст.

 

Водночас прес-секретар «Правого сектору» у Дніпропетровські області Максим Мірошниченко у своєму відеозверненні до українського журналіста Анатолія Шарія, який засудив допит російських журналістів, повідомив, що російським ЗМІ вірити не варто, а журналісти під час свого «опитування» пояснили, що їх побили у нічному клубі.

 

Нагадаємо, співробітників каналу «Звезда» кореспондента Євгена Давидова і звукорежисера Микиту Конашенкова 14 червня затримали у м.Дніпропетровську. Російський канал Russia Today при цьому повідомив, що «Правий сектор» нібито вимагає за звільнення журналістів 200 тисяч доларів. 

 

16 червня представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) передали помічникові військово-морського аташе РФ Едуарду Белашеву журналістів російського телеканалу «Звезда» Євгена Давидова і Микиту Конашенкова, затриманих раніше в Україні. СБУ повідомляє, що російських журналістів видворили за межі країни і на три роки заборонили в'їзд в Україну. Жодного викупу ніхто нікому не платив, це підтвердила і російська сторона.

 

12 червня телеканал «Звезда» повідомив про бомбардування української авіацією Семенівки на околиці м.Слов'янська (Донецька обл.) фосфорними бомбами. Сюжет був проілюстрований відеозаписом, зробленим в Іраку в 2004 році.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Євген Давидов під час допиту в Службі безпеки України зізнався, що він в ефірі свого каналу повідомив про фосфорні бомби у м.Славянську (Донецька обл.), хоча на місці він не був і таких бомб не бачив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3133
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
око за око
3599 дн. тому
А они хотели, чтобы их в попку целовали? Так это к Вове Пукину.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду