detector.media
18.06.2014 13:13
Журналісти російського телеканалу «Звезда» заявляють, що під час затримання в Україні їх били
Журналісти російського телеканалу «Звезда» заявляють, що під час затримання в Україні їх били

Видворені з України журналіст російського каналу «Звезда» Євген Давидов і звукоінженер Микита Конашенков на прес-конференції з приводу їх повернення в Росію повідомили, що в Україні під час затримання їх били та погрожували розстріляти. Українська сторона цю інформацію спростовує. Про це йдеться в опублікованому на сайті телеканалу російського міністерства оборони «Звезда» відео прес-конференції російських журналістів та у зверненні прес-секретаря «Правого сектору» у Дніпропетровській області Максима Мірошниченка.

 

Євген Давидов на прес-конференції після свого звільнення розповів, що під час затримання у м.Дніпропетровську представники «Правого сектору»  начебто обіцяли російським журналістам «зробити все, щоб ми живими звідти не пішли, били».

 

 «Зав'язали очі, заштовхали в автомобіль. Ми їхали кудись в поле, нас із зав'язаними очима запхали в підвал. Вилучили всі особисті речі, зняли навіть обручку. І час від часу до нас в кімнату заходили різні люди, обіцяли розстріляти, закопати, говорили, що ніхто нас в Росії не знайде, нікому ми не потрібні, що вони ненавидять усіх росіян. Обіцяли зробити все, щоб ми живими звідти не пішли, били» - розповів російський журналіст.

 

Водночас прес-секретар «Правого сектору» у Дніпропетровські області Максим Мірошниченко у своєму відеозверненні до українського журналіста Анатолія Шарія, який засудив допит російських журналістів, повідомив, що російським ЗМІ вірити не варто, а журналісти під час свого «опитування» пояснили, що їх побили у нічному клубі.

 

Нагадаємо, співробітників каналу «Звезда» кореспондента Євгена Давидова і звукорежисера Микиту Конашенкова 14 червня затримали у м.Дніпропетровську. Російський канал Russia Today при цьому повідомив, що «Правий сектор» нібито вимагає за звільнення журналістів 200 тисяч доларів. 

 

16 червня представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) передали помічникові військово-морського аташе РФ Едуарду Белашеву журналістів російського телеканалу «Звезда» Євгена Давидова і Микиту Конашенкова, затриманих раніше в Україні. СБУ повідомляє, що російських журналістів видворили за межі країни і на три роки заборонили в'їзд в Україну. Жодного викупу ніхто нікому не платив, це підтвердила і російська сторона.

 

12 червня телеканал «Звезда» повідомив про бомбардування української авіацією Семенівки на околиці м.Слов'янська (Донецька обл.) фосфорними бомбами. Сюжет був проілюстрований відеозаписом, зробленим в Іраку в 2004 році.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Євген Давидов під час допиту в Службі безпеки України зізнався, що він в ефірі свого каналу повідомив про фосфорні бомби у м.Славянську (Донецька обл.), хоча на місці він не був і таких бомб не бачив.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY