Італійський журналіст та його перекладач загинули під час мінометного обстрілу  - Ярема

Італійський журналіст та його перекладач загинули під час мінометного обстрілу - Ярема

26 Травня 2014
4712

Італійський журналіст та його перекладач загинули під час мінометного обстрілу - Ярема

4712
Італійський журналіст та його перекладач загинули під час мінометного обстрілу  - Ярема
Італійський журналіст та його перекладач загинули під час мінометного обстрілу  - Ярема

Італійський журналіст Андреа Роккеллі та його перекладач Андрій Миронов загинули під м.Слов'янськом (Донецька обл.) унаслідок мінометного обстрілу з боку членів незаконних збройних формувань. Про це заявив перший віце-прем'єр Віталій Ярема на брифінгу 25 травня. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Пан Ярема зазначив, що смерть журналіста наступила внаслідок осколкових поранень. «У період із 16.00 до 20.00 24 травня в селищі біля Слов'янська громадянин Італії... під час мінометного обстрілу з боку терористів зазнав осколкових поранень голови та тіла внаслідок чого настала смерть. Також загинув його перекладач, громадянин Російської Федерації Миронов», - повідомив перший віце-прем'єр.

 

Також Віталій Ярема зазначив, що перебування журналіста та його перекладача у зоні проведення антитерористичної операції з українською стороною не було узгоджено.

 

Як писала «Детектор медіа», за фактом загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі під Слов'янськом відкрито кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу (вбивство при обтяжуючих обставинах).

 

Італія закликає українську сторону розслідувати обставини загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі (Andrea Rocchelli).

 

Керівник «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук зазначив, що іноземних журналістів під Слов'янськом обстріляли не українські силовики.

 

Російська газета «Комсомольская прада» повідомила, що 24 травня в селі Андріївка під Слов'янськом було вбито італійського журналіста Андреа Роккеллі і його перекладача Андрія Миронова, а також поранено журналіста з Франції Вільяма Рогулена.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду