Італія закликає Україну розслідувати обставини загибелі італійського журналіста

Італія закликає Україну розслідувати обставини загибелі італійського журналіста

25 Травня 2014
7212
25 Травня 2014
17:36

Італія закликає Україну розслідувати обставини загибелі італійського журналіста

7212
Італія закликає Україну розслідувати обставини загибелі італійського журналіста
Італія закликає Україну розслідувати обставини загибелі італійського журналіста

Італія закликає українську сторону розслідувати обставини загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі (Andrea Rocchelli), повідомляє сайт Міністерства закордонних справ цієї країни. Про це йдеться на сайті «Інтерфакс-Україна».

 

«Ми закликаємо українську владу до того , щоб вони відновили динаміку нападу, жертвою якого став А.Роккеллі», - сказано в повідомленні, розміщеному на сайті МЗС Італії.

 

Згідно з інформацією, глава МЗС Італії Федеріка Могеріні (Federica Mogherini) висловила жаль у зв'язку з убивством журналіста і висловила співчуття його родині, а також сім'ї вбитого перекладача, росіянина Андрія Миронова. Пораненому французькому журналістові Вільяму Рогулену (William Rogueolon) італійський міністр побажала якнайшвидшого одужання.

 

«Крім того, у зв'язку з цією трагедією ми як і раніше сподіваємося, що сьогоднішній день, коли проходять президентські вибори, приведе Україну на шлях національного примирення», - підкреслила міністр.

 

За інформацією іноземних ЗМІ, тіло італійського журналіста, який став першим співробітником іноземних ЗМІ, який загинув у ході українських подій, буде доставлено до Києва.

 

Як повідомлялося, біля Слов'янська під обстріл з міномета потрапили іноземні журналісти. За інформацією ЗМІ, в результаті цього загинули італійський фотограф і його перекладач, нібито громадянин РФ. Загибель італійця підтвердили в українському Міністерстві внутрішніх справ, загибель росіянина офіційно поки не підтверджується. За інформацією посольства Франції в Києві, під Слов'янськом також постраждав французький журналіст.

 

Раніше ініціатор «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук зазначив, що іноземних журналістів під Слов'янськом обстріляли не українські силовики.

 

Нагадаємо, 24 травня в селі Андріївка під м.Слов'янськом (Донецька обл.) було вбито італійського журналіста Андреа Роккеллі і його перекладача Андрія Миронова, а також поранено журналіста з Франції Вільяма Рогулена.

 

МЗС Італії підтвердило загибель італійського фоторепортера в Слов'янську.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду