Після нападу сепаратистів газета «Горняк» на Донеччині продовжує виходити і збирає гроші на ремонт

Після нападу сепаратистів газета «Горняк» на Донеччині продовжує виходити і збирає гроші на ремонт

23 Травня 2014
3793

Після нападу сепаратистів газета «Горняк» на Донеччині продовжує виходити і збирає гроші на ремонт

3793
Після нападу сепаратистів газета «Горняк» на Донеччині продовжує виходити і збирає гроші на ремонт
Після нападу сепаратистів газета «Горняк» на Донеччині продовжує виходити і збирає гроші на ремонт

Газета «Горняк», що виходить у м. Торез (Донецька область), редакцію якої розгромили сепаратисти за відмову співпрацювати з так званою «Донецькою народною республікою», продовжує виходити. Про це повідомляє сайт Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Нагадаємо,  6 травня, невідомі озброєні бойовики влаштували погром і знищили  майно редакції газети «Горняк». Напад на редакцію газети  був здійснений у відповідь на те, що видання не публікувало інформацію про діяльність сепаратистів у місті.

 

Головний редактор газети, член правління Донецької обласної організації НСЖУ Анатолій Постнов розповів, що громили редакцію сім бойовиків, які вимагали, щоб газета підпорядковувалась ДНР. «Незадовго до погрому в редакцію прийшли сім представників ДН і поставили умову, аби газета працювала на них. Я заявив, що ми виконуємо українські закони і не будемо їх порушувати. Вони залишили свої накази і пішли. А перед референдумом прийшов їхній бойовик, сказав, що він куратор самооборони по трьох містах, і почав вимагати друкувати заклики до референдуму. Коли я відмовився,він погрожував, що газету закриють, а тут розмістять бойовиків», - розповідає пан Постнов.

 

Після отриманих погроз Анатолій Постнов звернувся до правоохоронців, але там йому порадили забрати цінну техніку та вивезти з редакції. «Я дав команду вивезти апаратуру, ми забрали, що могли. Тієї ж ночі в редакції здійснили повний погром. Всі двері були вибиті, скляний передпокій розбито, кондиціонер, комп'ютер, три монітори, навіть раковину й унітаз розбили. Ми викликали міліцію, але, звісно, нікого не спіймали», - розповідає редактор.

 

Також пан Постнов зауважив, що після погрому редакції колектив газети більше не отримував погроз, і наразі працює у звичному режимі. «Ми хотіли показати, що нас не залякали. Зараз продовжуємо працювати. Поки що погроз не надходило, але до виборів усе може статися», - зауважує Анатолій Постнов.

 

Головний редактор каже, що допомагати з прибрати приміщення редакції приходили звичайні люди - прихильники України, а читачі приносили кошти - хто скільки міг. «Навіть бабусі по 20 гривень з пенсії не шкодували. Написала одна жінка з Донецька, в якої тут живе мама: коли прочитала про те, що сталося, то плакала. Листи продовжують надходити, приходять люди і засвідчують свою підтримку», - сказав пан Постнов.

 

Як повідомляє колектив газети «Горняк», щоб повністю відновити редакцію, потрібно близько 100 тис.грн.

 

Сепаратисти розгромили редакцію газети у Торезі

 

Нагадаємо, 18 квітня сепаратисти напали на редакцію іншої газети Тореза - «Про город». За інформацією головного редактора Ігоря Абизова, троє невідомих зламали захисні ролети на вікнах офісу, побили скло і закинули всередину приміщення пластикові пляшки із запальною сумішшю, почалася пожежа. 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду