detector.media
23.05.2014 18:37
Після нападу сепаратистів газета «Горняк» на Донеччині продовжує виходити і збирає гроші на ремонт
Після нападу сепаратистів газета «Горняк» на Донеччині продовжує виходити і збирає гроші на ремонт

Газета «Горняк», що виходить у м. Торез (Донецька область), редакцію якої розгромили сепаратисти за відмову співпрацювати з так званою «Донецькою народною республікою», продовжує виходити. Про це повідомляє сайт Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Нагадаємо,  6 травня, невідомі озброєні бойовики влаштували погром і знищили  майно редакції газети «Горняк». Напад на редакцію газети  був здійснений у відповідь на те, що видання не публікувало інформацію про діяльність сепаратистів у місті.

 

Головний редактор газети, член правління Донецької обласної організації НСЖУ Анатолій Постнов розповів, що громили редакцію сім бойовиків, які вимагали, щоб газета підпорядковувалась ДНР. «Незадовго до погрому в редакцію прийшли сім представників ДН і поставили умову, аби газета працювала на них. Я заявив, що ми виконуємо українські закони і не будемо їх порушувати. Вони залишили свої накази і пішли. А перед референдумом прийшов їхній бойовик, сказав, що він куратор самооборони по трьох містах, і почав вимагати друкувати заклики до референдуму. Коли я відмовився,він погрожував, що газету закриють, а тут розмістять бойовиків», - розповідає пан Постнов.

 

Після отриманих погроз Анатолій Постнов звернувся до правоохоронців, але там йому порадили забрати цінну техніку та вивезти з редакції. «Я дав команду вивезти апаратуру, ми забрали, що могли. Тієї ж ночі в редакції здійснили повний погром. Всі двері були вибиті, скляний передпокій розбито, кондиціонер, комп'ютер, три монітори, навіть раковину й унітаз розбили. Ми викликали міліцію, але, звісно, нікого не спіймали», - розповідає редактор.

 

Також пан Постнов зауважив, що після погрому редакції колектив газети більше не отримував погроз, і наразі працює у звичному режимі. «Ми хотіли показати, що нас не залякали. Зараз продовжуємо працювати. Поки що погроз не надходило, але до виборів усе може статися», - зауважує Анатолій Постнов.

 

Головний редактор каже, що допомагати з прибрати приміщення редакції приходили звичайні люди - прихильники України, а читачі приносили кошти - хто скільки міг. «Навіть бабусі по 20 гривень з пенсії не шкодували. Написала одна жінка з Донецька, в якої тут живе мама: коли прочитала про те, що сталося, то плакала. Листи продовжують надходити, приходять люди і засвідчують свою підтримку», - сказав пан Постнов.

 

Як повідомляє колектив газети «Горняк», щоб повністю відновити редакцію, потрібно близько 100 тис.грн.

 

Сепаратисти розгромили редакцію газети у Торезі

 

Нагадаємо, 18 квітня сепаратисти напали на редакцію іншої газети Тореза - «Про город». За інформацією головного редактора Ігоря Абизова, троє невідомих зламали захисні ролети на вікнах офісу, побили скло і закинули всередину приміщення пластикові пляшки із запальною сумішшю, почалася пожежа. 

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY