У Торезі розгромили редакцію газети «Про город»

У Торезі розгромили редакцію газети «Про город»

21 Квітня 2014
13251
21 Квітня 2014
13:47

У Торезі розгромили редакцію газети «Про город»

13251
Під час підпалу у офісі перебували люди
У Торезі розгромили редакцію газети «Про город»
У Торезі розгромили редакцію газети «Про город»

18 квітня о 2:30 ночі невідомі напали на офіс газети «Про город», розташованої у Торезі що на Донеччині. Про це з посиланням на дані головного редактора Ігоря Абизова повідомляє видання «Новости Донбасса».

 

За інформацією пана Абизова, троє невідомих зламали захисні ролети на вікнах офісу, побили скло і закинули всередину приміщення пластикові пляшки із запальною сумішшю, почалася пожежа. 
 

У цей час у приміщенні редакції перебували люди - сам Ігор Абизов та волонтер, який допомагає охороняти офіс. Головний редактор переконаний: нападникам було про це відомо.

 

 


 

 

Приміщення було задимлене. Внаслідок розлиття нападниками речовини, вогонь миттю охопив та пошкодив вікна, стіни, меблі, сервери газети й інше обладнання. 

 
Пожежу вдалося загасити. Пожежники й міліція прибули на місце події за 20 хвилин після виклику. 

Головний редактор «Про город» вважає, що розбійний напад скоєно з метою замаху на вбивство і залякування співробітників редакції. 

 

 

 

 

За даним фактом співробітниками Торезького МВ порушено чергову кримінальну провадження, ведуться слідчо-оперативні заходи.

 

19 квітня під час сепаратистського мітингу перед Торезьким міськвиконкомом, організатор зібрання Ірина Полторацька, оголосила, що «редакцію газети "Про город" спалено». «Цю звістку мітингувальники зустріли бурхливими оплесками», - розповів Ігор Абизов.

 

Пан Абизов не вперше зазнає переслідувань. Як повідомляла «Детектор медіа», 31 січня його жорстоко побили троє невідомих. Вони приїхали  на сірому автомобілі Lanos без номерів та напали на кореспондента із застосуванням молотка й  бити.

 

Відомості про даний інцидент внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.4 ст. 296 КК України «Хуліганство».
 
 
Ігор Абизов пов'язав той напад і спробу снищення приміщення редакції зі своєю професійною діяльністю і критичним висвітленням функціонування в місті донецького приватного підприємства «ІРД».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду