Сепаратисти у Костянтинівці заборонили вихід міської газети «Провинция»

Сепаратисти у Костянтинівці заборонили вихід міської газети «Провинция»

8 Травня 2014
4549

Сепаратисти у Костянтинівці заборонили вихід міської газети «Провинция»

4549
Сепаратисти у Костянтинівці заборонили вихід міської газети «Провинция»
Сепаратисти у Костянтинівці заборонили вихід міської газети «Провинция»

Сьогодні, 8 травня, у м. Костянтинівці (Донецька обл.) невідомі із зброєю заблокували редакцію місцевої газети «Провинция». Про це донецькому кореспонденту Інституту масової інформації (ІМІ) розповів головний редактор «Провінції» Михайло Разпутько.

 

За словами головного редактора, вранці 8 травня до редакції зателефонував місцевий проросійський активіст, який виказав незадоволення матеріалами, що публікуються у газеті, проте так і не сказав, якими саме.

 

«Він просто сказав, що приїде і відбере тираж газети. Приблизно через годину після дзвінка до редакції спробували вдертися озброєні люди. Після декількох спроб проникнути до редакції колектив пішов на переговори. Біля офісу з'явилися "зелені чоловічки", вони опечатали редакцію газети та сказали, щоб журналісти йшли по домівках. При цьому була присутня міліція, але вона не перешкоджала противоправним діям», - розповів пан Разпутько.

 

Після того, як нападники опечатали редакцію газети, головного редактора Михайла Разпутька та засновника газети Галину Разпутько відвели до штабу сепаратистів, де їм сказали, що вони більше «не працюють у редакції газети».

 

Самопроголошений «комендант міста» попередив їх, що газета не може більше виходити, інакше «буде зовсім інша розмова».

 

Наразі редакція повідомляє, що номер за 9 травня не вийде, сайт видання поки що працює,   журналісти виклали в інтернеті PDF-файли, що були підготовлені для друкарні.

 

Нагадаємо, перед цим сепаратисти здійснили дві спроби завадити випуску газети «Провинция». У ніч на 23 квітня невідомі підпалили приміщення редакції газети «Провинция» за критику сепатиратистів. 30 квітня тираж свіжого номера газета, що друкується у м. Горлівці, не був доставлений до редакції. Сепаратисти, погрожуючи зброєю, вилучили тираж.

 

Gazeta.ua зазначає, що «Провинция» - найпопулярніша газета в Константинівці, має наклад близько 7 тисяч. У газеті працюють громадські діячі і правозахисники. Один з них - Володимир Березін, директор еколого-культурного центру «Бахмат», відомий не тільки на Донбасі діяч. Через погрози він був змушений виїхати з Костянтинівки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду