Редакцію газети «Провінція» у Костянтинівці закидали «коктейлями Молотова» за критику сепатиратистів

Редакцію газети «Провінція» у Костянтинівці закидали «коктейлями Молотова» за критику сепатиратистів

23 Квітня 2014
5030

Редакцію газети «Провінція» у Костянтинівці закидали «коктейлями Молотова» за критику сепатиратистів

5030
Редакцію газети «Провінція» у Костянтинівці закидали «коктейлями Молотова» за критику сепатиратистів
Редакцію газети «Провінція» у Костянтинівці закидали «коктейлями Молотова» за критику сепатиратистів

У ніч на 23 квітня в м. Костянтинівці (Донецька обл.) невідомі підпалили приміщення редакції газети «Провінція». Про це повідомляє інтернет-видання Gazeta.ua.

 

Офіс видання закидали «коктейлями Молотова». На міському проросійському мітингу сепаратисти закликали «спалити «Провінцію"». Будівлю також обписали образами на адресу журналістів - невідомі пов'язали редакцію з «Правим сектором».

 

«У нас розбили два вікна в кабінеті і кинули пластикові пляшки із запалювальною сумішшю. Одна не спалахнула, а в другому кабінеті займання сталося. Згорів комп'ютер, кімната повністю обвуглена, але рвонула пластикова водопровідна труба і трохи загасила вогонь. Записи з камер відеоспостереження є, але паліїв на них не вдалося розгледіти. А 18 квітня ми прийшли уранці на роботу, а над входом напис: "Тут йде прийом в Правий сектор", поруч: "Досить брехати" і ще: "Фашизм не пройде". Двома-трьома тижнями раніше були написи матом в наш бік. А учора, коли ми робили випуск, приблизно в обід, зателефонував чоловік і каже: "Ще раз напишіть щось недобре про Донецьку республіку, і тоді нарікайте на себе". Ми поки плануємо продовжувати працювати. У березні на одному з мітингів один місцевий проросійський активіст закликав спалити нас, йдуть заклики бойкотувати "Провінцію", є активна антиреклама. Хоча ми намагаємося бути нейтральними», - розповів редактор видання Михайло Разпутько.

 

Одне з редакційних приміщень повністю вигоріло

 

Gazeta.ua зазначає, що «Провінція» - найпопулярніша газета в Константинівці, має наклад близько 7 тисяч. У газеті працюють громадські діячі і правозахисники. Один з них - Володимир Березін, директор еколого-культурного центру «Бахмат», відомий не тільки на Донбасі діяч. Він також отримав погрози протягом останнього тижня. Сьогодні Володимир Березін був змушений поїхати з Костянтинівки. Він розповів, що в його під'їзді мешкають активісти так званої «Донецької республіки», які вже висловлювали агресію на його адресу.

 

«Березіну погрожувала група "Антимайдан" ВКонтакті. Там відкрито обговорювали, як з ним розправитися. А нещодавно йому прислали у Facebook: "Чекай, тобі залишилося же не довго - ти перший в списку на "вишку". Звинуватили його в тому, що він довго працював з американцями», - говорить його колега Галина Олейникова.

 

Громадський діяч Олександр Меланченко вважає, що переслідування Володимира Березіна та «Провінції» організував інший журналіст з Костянтинівки. Цей чоловік є редактором спортивної газети, яка фінансується сином Януковича.

 

«Володимир Березін, відомий грантоїд і співробітник костянтинівської газети "Провінція", привіз з горлівської друкарні пачки провокаційних листівок і розвішує їх по місту досі. У листівках міститься прохання негайно здавати виявлених сепаратистів в місцеве СБУ. За винагороду. Підписана хрєнь афганцями і чорнобильцями. Народ листівки, звичайно, зриває, але зрозуміти не може - що за свиня паскудить в Костянтинівці? Так от я і повідомляю про свиню - Володимир Березін», - написав в соцмережі журналіст Володимир Аверін.

 

Володимир Березін заперечує, що розклеював в Костянтинівці листівки з пропозицією здавати за гроші в місцеве СБУ виявлених сепаратистів.

 

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України відкрило три кримінальні провадження за фактами викрадення журналістів у ​​Донецькій області.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5030
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду