Віце-прем’єр Сич доручив люструвати деяких керівників ОДТРК

Віце-прем’єр Сич доручив люструвати деяких керівників ОДТРК

15 Квітня 2014
6526

Віце-прем’єр Сич доручив люструвати деяких керівників ОДТРК

6526
Віце-прем’єр Сич доручив люструвати деяких керівників ОДТРК
Віце-прем’єр Сич доручив люструвати деяких керівників ОДТРК

Віце-прем'єр-міністр Олександр Сич доручив Державному комітету телебачення та радіомовлення спільно з Міністерством внутрішніх справ і Національною телекомпанією України розглянути питання щодо перебування на керівних посадах обласних ТРК і притягнення до правової відповідальності осіб, причетних до тиражування ідей сепаратизму, тероризму і посягання на територіальну цілісність України.

 

Таке доручення він зробив за підсумками першого засідання 14 квітня громадської експертної ради з питань інформаційної безпеки при віце-прем'єр-міністрові, повідомляє прес-служба пана Сича.

 

«В Україні вистачає фахівців, здатних на державницьких засадах протидіяти дезінформації, поширюваній деякими ЗМІ, і гарантувати право громадян на об'єктивну інформацію», - запевнив Олександр Сич.

 

Участь у нараді взяли шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко, ведучий програми «Час» (5 канал) Святослав Цеголко, ведучий програми «Свобода слова» (ІСТV) Андрій Куликов, президент фундації «Солідарність» Тарас Петрів, голова правління МГО «Інтерньюз-Україна» Костянтин Квурт, радіоведуча («Європа плюс») Юлія Черноусько.

 

Пан Сич наголосив, що найбільшої шкоди завдає державі сьогодні тиражування закликів до сепаратизму, тероризму і посягань на територіальну цілісність країни. «З одного боку, ми маємо запобігти поширенню ворожого інформаційного продукту, з іншого - бути почутими в межах усієї України. Хто, як не громадські експерти, що мають відповідні знання, досвід і репутацію, зможе порадити коректну відповідь на поставлене запитання?» - зауважив він.

 

Зі слів пана Сича, ключовий виклик для української влади в інформаційній сфері - як нейтралізувати дезінформацію, поширювану несумлінними мовниками, без порушення принципів демократії та свободи слова.

 

У ході наради керівник проекту «Детектор медіа» Наталія Лигачова запропонувала невідкладно провести соціологічні дослідження соціальних очікувань громадян, що мешкають у південно-східних регіонах України, з метою уточнення редакційної політики державних ЗМІ.

 

У свою чергу, телеведучий і журналіст Святослав Цеголко наголосив на потребі акумулювання позитивних, конструктивних меседжів із вуст перших осіб держави, що мають системно ретранслюватися державними ЗМІ в межах усієї країни.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6526
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
stop
3665 дн. тому
та шо там керівництво держтелерадіо. інформаційну безпеку підривають керівні працівники структурних підрозділів по держзамовленню на державних каналах. отакі як бичок на першому національному. вона свій особистий бізнес налагодила, та навіть на підвищення пішла.може досить давати можливість на откатах годуватись новим-старим керівникам першого? оприлюдніть декларації заступників гендиректора першого. як раз під закон про кримінальну відповідальність за недостовірну інформацію!
Kira_Kira
3666 дн. тому
Почему, говоря о люстрации гендиректоров ОДТРК, все забывают о руководстве Держкомтелерадио? В 2010 году А. Курдинович, возглавив Держкомтелерадио, на одном из совещаний заявил, что теперь все ОДТРК будут заниматься пропагандой. В пример всем ставилась Кировоградская ОДТРК, которая преуспела в деле пропаганды. Контролировал, как осуществляется пропаганда, Дмитрий Кравченко, который и поныне здравствует в кресле первого зама. Отправлял смс с поручениями, что и когда показывать, Александр Ободович. Представители Нацсовета в областях закрывали глаза на то, что твориться в эфирах. Так может быть, люстрацию начать с Держкомтелерадио и представителей Нацсовета на местах, а не делать козлом отпущения директоров?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду