«Капитал» хоче звільнити фотографа, який постраждав під час зйомок на Інститутській

«Капитал» хоче звільнити фотографа, який постраждав під час зйомок на Інститутській

18 Березня 2014
5356
18 Березня 2014
19:46

«Капитал» хоче звільнити фотографа, який постраждав під час зйомок на Інститутській

5356
«Капитал» хоче звільнити фотографа, який постраждав під час зйомок на Інститутській
«Капитал» хоче звільнити фотографа, який постраждав під час зйомок на Інститутській

Вчора, 17 березня, фотографу газети «Капитал» Олексію Солодунову, який повернувся із лікарняного після травмування на вулиці Інститутській у Києві, керівництво видання запропонувало написати заяву на звільнення. Про це «Детектор медіа» повідомив пан Солодунов особисто.

 

Як розповів фотограф, 18 лютого на нього на вулиці Інститутській напав представник «Беркуту», який розбив журналісту камеру та пошкодив руку. На Інститутській Олексій Солодунов перебував за редакційним завданням газети «Капитал».

 

«18 лютого я знімав на Інститутській, до мене підбіг представник «Беркуту», вдарив по камері, розбив її та перебив мені палець», - розповів пан Солодунов.

 

Після інциденту фотограф звернувся до лікаря та пішов на лікарняний. Як розповів медійник, редакція «Капиталу» надала своєму співробітнику тільки п'ять днів лікарняного і не оплатила витрати на лікування фотографа, а після виходу з лікарняного попросила пана Солодунова написати заяву на звільнення.

 

«Коли я вчора вийшов з лікарняного, мені повідомили, що мене звільняють. Зараз мені пропонують написати заяву про звільнення за власним бажанням або за згодою сторін. Якщо я не напишу заяву про звільнення, то мені пообіцяли, що звільнять «через прогули». Поки я нічого не пишу і залишаюсь на роботі», - пояснює Олексій Солодунов.

 

Фотограф припускає, що його звільнення пов'язане із скороченням штату видання. «У нас скорочують штат, звільняють і фотографів, і журналістів. Фотографам пропонують працювати за тисячу гривень  по кілька днів на місяць», - розповідає фотограф.

 

Також, як повідомив пан Солодунов, редакція «Капитала» вимагала від нього відремонтувати власним коштом пошкоджену редакційну техніку. «В редакції мені сказали, що, можливо, камеру я буду ремонтувати за власний рахунок. Тоді я оформив виробничу травму, і потім вони швидко сказали, що самі все відремонтують, якщо я оформлю не виробничу травму, а побутову», - додав постраждалий фотограф.

 

На прохання «Детектор медіа» прокоментувати ситуацію директор видання Ілля Чудновський повідомив, що наразі йому нічого не відомо про цей конфлікт і всі обставини він буде з'ясовувати наступного дня. За його словами, фотограф Олексій Солодунов до нього зі скаргою не звертався. Водночас пан Чудновський заперечив інформацію про те, що редакція нібито вимагала від фотографа відремонтувати камеру за власний рахунок. З його слів, редакція ремонтуватиме техніку своїм коштом.

 

Як писала «Детектор медіа», газета «Капитал» призупинила вихід 3 березня. Цього ж дня припинила виходити газета «Взгляд». У виданнях назвали різні причини: у «Капитале» - складну внутрішньополітичну ситуацію в країні, у «Взгляде» - фактично повну відсутність надходжень від реклами. Співробітників обох редакцій відправили на два тижні у відпустку за власний рахунок. 16 березня стало відомо, що видавництво «Новый взгляд страны» закриває журнал «Взгляд ТВ», а газету «Взгляд» реорганізує в онлайн-видання. Нагадаємо, газета «Капитал» відновила свій вихід 17 березня.

 

За неофіційною інформацією, видання входять до одного умовного медіахолдингу, який пов'язують з колишнім першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим. Сам пан Арбузов раніше заперечував, що він є власником низки медіа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5356
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду