Володимир Притула пропонує надавати гранти для відряджень журналістів до Криму

Володимир Притула пропонує надавати гранти для відряджень журналістів до Криму

5 Березня 2014
3623

Володимир Притула пропонує надавати гранти для відряджень журналістів до Криму

3623
Володимир Притула пропонує надавати гранти для відряджень журналістів до Криму
Володимир Притула пропонує надавати гранти для відряджень журналістів до Криму

Голова Комітету з моніторингу свободи преси, журналіст «Радіо Свобода» Володимир Притула, акцентує на необхідності створення умов для роботи журналістів у Криму. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

За словами пана Притули, у Криму зараз працює чимало іноземних журналістів, однак кореспондентів з регіонів України значно менше. «Хтось боїться, а хтось не має фінансової можливості»,- припускає він. За словами пана Притули, зараз йому, як і місцевим журналістам, доводиться постійно відповідати на дзвінки колег з усієї України, які цікавляться ситуацією в Криму. «Надавати інформацію весь час таким діючим журналістам, як я, непросто, адже ми маємо зобов'язання перед роботодавцями», - додав він.

 

Змінити цю ситуацію могли б допомогти гранти таких фондів, як «Відродження», вважає очільник Комітету з моніторингу свободи преси. Грантові кошти потрібні на відрядження представників ЗМІ та на їхнє страхування. «Це робота в екстремальній ситуації. Разом з тим, хоча в Криму й небезпечно, тут не стріляють», - зауважив Володимир Притула. Також він вважає, що організовувати грантування потрібно якомога швидше, доки присутність ЗМІ у Криму необхідна.

 

Журналіст пропонує фонду «Відродження» підтримати ініціативу котроїсь із журналістських організацій щодо фінансової допомоги регіональним журналістам. «Також було б корисно створити координаційний центр у Криму із залученням волонтерів», - пропонує голова Комітету з моніторингу свободи преси.

 

Він додав, що потрібні у Криму не лише українські журналісти, а й стрімери чи блогери, які б, наприклад, зустрічалися з місцевими мешканцями та розпитували, що саме Україна має змінити, щоб кримчани її сприйняли.

 

Щодо проблем із в`їздом до Криму, з якими, як писала «Детектор медіа», стикнулися чимало журналістів, то, як відзначив пан Притула, перешкоди виникають у журналістів на авто. Дістатися ж Криму потягом або літаком значно простіше.

 

Виконавчий директор міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький у коментарі «Детектор медіа» підтвердив можливість оперативного розгляду питання про виділення його фондом грантів журналістам на відрядження до Криму. При цьому фонд готовий надати сприяння журналістам у розумних межах і для поїздок з Криму у Київ і Західну Україну.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду