detector.media
05.03.2014 14:51
Володимир Притула пропонує надавати гранти для відряджень журналістів до Криму
Володимир Притула пропонує надавати гранти для відряджень журналістів до Криму

Голова Комітету з моніторингу свободи преси, журналіст «Радіо Свобода» Володимир Притула, акцентує на необхідності створення умов для роботи журналістів у Криму. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

За словами пана Притули, у Криму зараз працює чимало іноземних журналістів, однак кореспондентів з регіонів України значно менше. «Хтось боїться, а хтось не має фінансової можливості»,- припускає він. За словами пана Притули, зараз йому, як і місцевим журналістам, доводиться постійно відповідати на дзвінки колег з усієї України, які цікавляться ситуацією в Криму. «Надавати інформацію весь час таким діючим журналістам, як я, непросто, адже ми маємо зобов'язання перед роботодавцями», - додав він.

 

Змінити цю ситуацію могли б допомогти гранти таких фондів, як «Відродження», вважає очільник Комітету з моніторингу свободи преси. Грантові кошти потрібні на відрядження представників ЗМІ та на їхнє страхування. «Це робота в екстремальній ситуації. Разом з тим, хоча в Криму й небезпечно, тут не стріляють», - зауважив Володимир Притула. Також він вважає, що організовувати грантування потрібно якомога швидше, доки присутність ЗМІ у Криму необхідна.

 

Журналіст пропонує фонду «Відродження» підтримати ініціативу котроїсь із журналістських організацій щодо фінансової допомоги регіональним журналістам. «Також було б корисно створити координаційний центр у Криму із залученням волонтерів», - пропонує голова Комітету з моніторингу свободи преси.

 

Він додав, що потрібні у Криму не лише українські журналісти, а й стрімери чи блогери, які б, наприклад, зустрічалися з місцевими мешканцями та розпитували, що саме Україна має змінити, щоб кримчани її сприйняли.

 

Щодо проблем із в`їздом до Криму, з якими, як писала «Детектор медіа», стикнулися чимало журналістів, то, як відзначив пан Притула, перешкоди виникають у журналістів на авто. Дістатися ж Криму потягом або літаком значно простіше.

 

Виконавчий директор міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький у коментарі «Детектор медіа» підтвердив можливість оперативного розгляду питання про виділення його фондом грантів журналістам на відрядження до Криму. При цьому фонд готовий надати сприяння журналістам у розумних межах і для поїздок з Криму у Київ і Західну Україну.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY