Фотожурналіст «Укрінформу» Дмитро Смолієнко: «Разом з міліцією мене било якесь бидло. Це фашизм»

27 Січня 2014
11850

Фотожурналіст «Укрінформу» Дмитро Смолієнко: «Разом з міліцією мене било якесь бидло. Це фашизм»

11850
Фотожурналіст «Укрінформу» Дмитро Смолієнко: «Разом з міліцією мене било якесь бидло. Це фашизм»

26 січня фотожурналіста інформагенства «Укрінформ» Дмитра Смолієнка побили невідомі під час штурму будівлі ОДА в Запоріжжі. Йому розбили голову і розтрощили апаратуру вартістю 8 тисяч доларів. Про це він повідомив у Facebook. За його словами, його били беркутівець разом з «тітушком».

 

«Я приїхав на маршрутці до Запорізької ОДА, як тільки дізнався, що розганяють майдан. Почав фотографувати. Я робив це відкрито, не переховувався. Але мене тут же збив з ніг тітушка, почав бити битою. До нього приєднався беркутівець. Я намагався як міг прикрити голову і апаратуру. Голову мені таки розбили. Відбиті руки. Я кричав, що я журналіст, але це викликало зворотну реакцію - на моїх очах беркутівець і тітушка розтоптали апаратуру вартістю 8 тисяч доларів. Після цього всього в крові - лоб дуже розсічений, завантажили в автозак, відвезли до райвідділу. Перед райвідділом стояли хвилин 20. Міліціонери самі не знали, що робити - випускати нас чи оформляти. Далі в автозак зайшла людина, запитав, чи є тут Смолієнко. Мене завели в кабінет, туди прийшов сам губернатор Олександр Пеклушенко і почав розповідати про те, що я повинен знати, куди варто лізти, а куди - не варто... Ще вчора події в Києві носили віддалений характер, то після того, що трапилося сьогодні, передова тут - в Запоріжжі. Це фашизм. Найбільше вбиває те, що разом з міліцією мене били якесь бидло», - написав Дмитро Смолієнко.

 

Нагадаємо, у Запоріжжі 26 січня під час зачистки мітингу у журналістів стріляли. Одному з них зламали палець.

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів і сутичок мітингувальників з міліцією на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві 19 і 20 січня травм і переслідувань зазнали понад 40 представників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду