detector.media
27.01.2014 10:55
Фотожурналіст «Укрінформу» Дмитро Смолієнко: «Разом з міліцією мене било якесь бидло. Це фашизм»

26 січня фотожурналіста інформагенства «Укрінформ» Дмитра Смолієнка побили невідомі під час штурму будівлі ОДА в Запоріжжі. Йому розбили голову і розтрощили апаратуру вартістю 8 тисяч доларів. Про це він повідомив у Facebook. За його словами, його били беркутівець разом з «тітушком».

 

«Я приїхав на маршрутці до Запорізької ОДА, як тільки дізнався, що розганяють майдан. Почав фотографувати. Я робив це відкрито, не переховувався. Але мене тут же збив з ніг тітушка, почав бити битою. До нього приєднався беркутівець. Я намагався як міг прикрити голову і апаратуру. Голову мені таки розбили. Відбиті руки. Я кричав, що я журналіст, але це викликало зворотну реакцію - на моїх очах беркутівець і тітушка розтоптали апаратуру вартістю 8 тисяч доларів. Після цього всього в крові - лоб дуже розсічений, завантажили в автозак, відвезли до райвідділу. Перед райвідділом стояли хвилин 20. Міліціонери самі не знали, що робити - випускати нас чи оформляти. Далі в автозак зайшла людина, запитав, чи є тут Смолієнко. Мене завели в кабінет, туди прийшов сам губернатор Олександр Пеклушенко і почав розповідати про те, що я повинен знати, куди варто лізти, а куди - не варто... Ще вчора події в Києві носили віддалений характер, то після того, що трапилося сьогодні, передова тут - в Запоріжжі. Це фашизм. Найбільше вбиває те, що разом з міліцією мене били якесь бидло», - написав Дмитро Смолієнко.

 

Нагадаємо, у Запоріжжі 26 січня під час зачистки мітингу у журналістів стріляли. Одному з них зламали палець.

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів і сутичок мітингувальників з міліцією на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві 19 і 20 січня травм і переслідувань зазнали понад 40 представників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY