Харківський журналіст Роман Черемський заявив про побиття «Беркутом». Міліція заперечує (ВІДЕО)

Харківський журналіст Роман Черемський заявив про побиття «Беркутом». Міліція заперечує (ВІДЕО)

12 Січня 2014
6409

Харківський журналіст Роман Черемський заявив про побиття «Беркутом». Міліція заперечує (ВІДЕО)

6409
Харківський журналіст Роман Черемський заявив про побиття «Беркутом». Міліція заперечує (ВІДЕО)
Харківський журналіст Роман Черемський заявив про побиття «Беркутом». Міліція заперечує (ВІДЕО)

Харківський кореспондент видання «Український простір» та інтернет-каналу «Мальва-ТV» Роман Черемський заявляє, що «Беркут» побив його та розбив відеокамеру в центрі міста під час зйомок матеріалу про антимайдан, що зібрався проти проведення Всеукраїнського форуму учасників євромайданів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Я знімав автобуси без номерних знаків із затемненими вікнами, біля яких стояли бійці "Беркута". Сказали не знімати. Я продовжив. До мене підійшов ззаду "беркутівець", ззаду в шию електрошокером, скрутили, кілька ударів у район нирок, заштовхали в автобус, там ще дали в нирки і погрожували: "Передай своїм журналістам, щоб нас не знімали". Камеру розбили і забрали флешку», - розповів пан Черемський журналістам.

 

Як передає АТН, пана Черемського били, незважаючи на те, що він одразу показав посвідчення і повідомив, що є журналістом.

 

Журналіст звернувся із заявою про те, що сталося, в міліцію.

 

Самі бійці «Беркуту» в розмові з кореспондентом АТН заперечували побиття. «Це провокація все!. Такого не було, все», - заявили «беркутівці».

 

У відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області застосування сили проти пана Черемського також заперечують.

 

«Наразі встановлено, що описані журналістом події в більшій частині не відповідають дійсності. Ініціатором цієї ситуації був сам представник ЗМІ, який без будь-яких пояснень намагався зайти в автобус, в якому перебували бійці спецпідрозділу "Беркут". Міліціонери під час бесіди з журналістом пояснили йому, що перебувають на службі і здійснюють охорону громадського порядку, після чого попросили його залишити автобус», - зазначили в міліції.

 

«Жодних методів фізичного впливу стосовно зазначеного громадянина працівники міліції не застосовували», - запевнили у відомстві.

 

Начальник першого слідчого відділу прокуратури Харківської області Микола Желяков повідомив, що інформацію про подію внесено до реєстру з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством). «Створено слідчу групу. Здійснюються необхідні першочергові слідчі дії. Тяжкість тілесних ушкоджень і час їх завдання визначить експертиза», - сказав пан Желяков журналістам.

 

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у Харкові 11 січня розпочав роботу Всеукраїнський форум учасників євромайданів. За даними організаторів, місцева влада всіляко перешкоджає проведенню з`їзду. Відкрився він у трапезній Української православної церкви Київського патріархату. І до приміщення відразу ж намагалися увірватися близько 20 невідомих із газовими балончиками. Автобуси, в яких прибували делегати, закидували яйцями й камінням.

 

Згодом близько 30 невідомих у масках увірвалися до будівлі книгарні «Є», де працювали учасники з`їзду. «Вони обдали приміщення газом, потрощили дверцята шаф та напали на охорону крамниці», - розповів «Детектор медіа» спостерігач з'їзду Андрій Кокотюха. З його слів, одному з охоронців зламали ніс, іншому - пошкодили око.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6409
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду