detector.media
12.01.2014 01:00
Харківський журналіст Роман Черемський заявив про побиття «Беркутом». Міліція заперечує (ВІДЕО)
Харківський журналіст Роман Черемський заявив про побиття «Беркутом». Міліція заперечує (ВІДЕО)

Харківський кореспондент видання «Український простір» та інтернет-каналу «Мальва-ТV» Роман Черемський заявляє, що «Беркут» побив його та розбив відеокамеру в центрі міста під час зйомок матеріалу про антимайдан, що зібрався проти проведення Всеукраїнського форуму учасників євромайданів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Я знімав автобуси без номерних знаків із затемненими вікнами, біля яких стояли бійці "Беркута". Сказали не знімати. Я продовжив. До мене підійшов ззаду "беркутівець", ззаду в шию електрошокером, скрутили, кілька ударів у район нирок, заштовхали в автобус, там ще дали в нирки і погрожували: "Передай своїм журналістам, щоб нас не знімали". Камеру розбили і забрали флешку», - розповів пан Черемський журналістам.

 

Як передає АТН, пана Черемського били, незважаючи на те, що він одразу показав посвідчення і повідомив, що є журналістом.

 

Журналіст звернувся із заявою про те, що сталося, в міліцію.

 

Самі бійці «Беркуту» в розмові з кореспондентом АТН заперечували побиття. «Це провокація все!. Такого не було, все», - заявили «беркутівці».

 

У відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області застосування сили проти пана Черемського також заперечують.

 

«Наразі встановлено, що описані журналістом події в більшій частині не відповідають дійсності. Ініціатором цієї ситуації був сам представник ЗМІ, який без будь-яких пояснень намагався зайти в автобус, в якому перебували бійці спецпідрозділу "Беркут". Міліціонери під час бесіди з журналістом пояснили йому, що перебувають на службі і здійснюють охорону громадського порядку, після чого попросили його залишити автобус», - зазначили в міліції.

 

«Жодних методів фізичного впливу стосовно зазначеного громадянина працівники міліції не застосовували», - запевнили у відомстві.

 

Начальник першого слідчого відділу прокуратури Харківської області Микола Желяков повідомив, що інформацію про подію внесено до реєстру з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством). «Створено слідчу групу. Здійснюються необхідні першочергові слідчі дії. Тяжкість тілесних ушкоджень і час їх завдання визначить експертиза», - сказав пан Желяков журналістам.

 

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у Харкові 11 січня розпочав роботу Всеукраїнський форум учасників євромайданів. За даними організаторів, місцева влада всіляко перешкоджає проведенню з`їзду. Відкрився він у трапезній Української православної церкви Київського патріархату. І до приміщення відразу ж намагалися увірватися близько 20 невідомих із газовими балончиками. Автобуси, в яких прибували делегати, закидували яйцями й камінням.

 

Згодом близько 30 невідомих у масках увірвалися до будівлі книгарні «Є», де працювали учасники з`їзду. «Вони обдали приміщення газом, потрощили дверцята шаф та напали на охорону крамниці», - розповів «Детектор медіа» спостерігач з'їзду Андрій Кокотюха. З його слів, одному з охоронців зламали ніс, іншому - пошкодили око.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY