Невідомі збирають інформацію про дніпропетровського журналіста і блогера Поїздника

Невідомі збирають інформацію про дніпропетровського журналіста і блогера Поїздника

20 Листопада 2014
3025
20 Листопада 2014
12:54

Невідомі збирають інформацію про дніпропетровського журналіста і блогера Поїздника

3025
Невідомі збирають інформацію про дніпропетровського журналіста і блогера Поїздника
Невідомі збирають інформацію про дніпропетровського журналіста і блогера Поїздника

19 листопада до сусідів дніпропетровського блогера, активіста громадського руху «ЗОВ», журналіста-фрілансера В'ячеслава Поїздника завітали невідомі жінки та розпитували про нього. Про це пан Поїздник повідомив Інституту масової інформації (ІМІ).

 

За словами блогера, дві жінки, які представилися співробітницями соціальної служби, розпитували про мешканців його квартири, назвавши її номер. При цьому сам журналіст стверджує, що весь день перебував вдома, але особисто до нього із подібними питаннями ніхто не звертався.

 

«Це вперше, що мною цікавляться через сусідів. І знають, яка у мене машина, і що у нас є дитина. Розпитували, де я працюю, де працює дружина. Про мешканців інших квартир ніби не питали», - розповів В'ячеслав Поїздник.

 

Наразі блогер не має версії, з якої конкретної причини невідомі збирають про нього інформацію. «Можливо, деякі мої дописи комусь не подобаються. У нас в принципі всі матеріали такі, що за будь-який з них можуть прийти. Ми критикуємо багатьох людей», - зауважив пан Поїздник.

 

В'ячеслав Поїздник розповів, що останнім часом писав про підозрілі «люстраційні» рухи, огріхи роботи комунальних служб, незаконні забудови. Представники однієї із організацій, причетних до люстраційних процесів, в розмові по телефону погрожували йому судом. Громадський рух «ЗОВ» найбільше уваги приділяє висвітленню проблемних питань у діяльності міліції та ДАІ. Проте, як повідомив пан Поїздник ІМІ, за всі три роки, які вони критикували переважно правоохоронців, йому ніхто не погрожував та не пропонував «угод» для замовчування інформації.

 

Як писала  «Детектор медіа»,  22 грудня 2013 року на журналіста В'ячеслава Поїздника у Дніпропетровську напали невідомі в момент, коли він фіксував на відео наслідки ДТП. Журналіст каже, що представився і показав редакційне посвідчення, однак це не допомогло: його повалили на землю і стали бити ногами.

 

Розслідуючи інцидент, міліція не визнала, що В'ячеслав Поїздник є журналістом. Як зауважили слідчі, посвідчення пана Поїздника, яке він пред'являв під час допиту, не мало реєстраційного номеру та строку дії.

 

За фактом побиття кореспондента порушили кримінальне провадження за статтею «умисне легке тілесне ушкодження». Пізніше провадження було перекваліфіковано  на «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» - «на підставі зібраних матеріалів, що підтверджують належність Поїздника до працівників ЗМІ, за погодженням з прокуратурою».

 

У січні дане кримінальне провадження було закрите. За даними з міліції, у ході досудового слідства «не було встановлено факту перешкоджання його законній професійній діяльності».

 

10 жовтня стало відомо, що розслідування  нападу на блогера й журналіста-фрілансера В'ячеслава Поїздника продовжиться.  11 листопада у Дніпропетровську біля будівлі Індустріального районного суду невідомі особи в камуфляжній формі та з нашивками МВС перешкоджали роботі кількох телевізійних знімальних груп, на місці події також був В'ячеслав Поїздник.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду