У Дніпропетровську відновили розслідування нападу на журналіста Поїздника

У Дніпропетровську відновили розслідування нападу на журналіста Поїздника

11 Жовтня 2014
3566

У Дніпропетровську відновили розслідування нападу на журналіста Поїздника

3566
У Дніпропетровську відновили розслідування нападу на журналіста Поїздника
У Дніпропетровську відновили розслідування нападу на журналіста Поїздника

Розслідування  нападу на блогера й позаштатного журналіста дніпропетровської газети «Зоря» В'ячеслава Поїздника продовжиться. Про це з посиланням на дані громадського об’єднання «ЗОВ» («Закон один для всіх»), активістом якого є пан Поїздник, повідомляє Радіо Свобода.

 

За цими даними, Ленінський районний суд Дніпропетровська скасував постанову слідчого Ленінського райвідділу міліції міста про закриття кримінального провадження, розпочатого за фактом побиття В’ячеслава Поїздника. Таким чином суд підтвердив неправомірність рішення слідства, яке в грудні 2013 року закрило кримінальне провадження.

 

«Своєю постановою суд підтвердив, що слідчий незаконно закрив кримінальну справу, а прокурор, який мав стежити, щоб хід і закриття справи проходило в рамках закону, «закрив очі» на порушення слідчого. Тепер слідчого і прокурора чекають службові або досудові розслідування», – зазначили в об’єднанні.

 

Як писала  «Детектор медіа», напали на журналіста невідомі 22 грудня 2013 року, коли він фіксував на відео наслідки ДТП у Дніпропетровську.

 

Журналіст каже, що представився і показав редакційне посвідчення, однак це не допомогло: його повалили на землю і стали бити ногами.

 

Розслідуючи інцидент, міліція не визнала, що В'ячеслав Поїздник є журналістом. Як зауважили слідчі, посвідчення пана Поїздника, яке він пред'являв під час допиту, не мало реєстраційного номеру та строку дії.

 

За фактом побиття кореспондента порушили кримінальне провадження за статтею «умисне легке тілесне ушкодження». Пізніше провадження було перекваліфіковано  на «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» - «на підставі зібраних матеріалів, що підтверджують належність Поїздника до працівників ЗМІ, за погодженням з прокуратурою».

 

У січні дане кримінальне провадження було закрите. За даними з міліції, у ході досудового слідства «не було встановлено факту перешкоджання його законній професійній діяльності».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду