Умови утримання Надії Савченко в московському центрі психіатрії мають ознаки катувань - адвокат

Умови утримання Надії Савченко в московському центрі психіатрії мають ознаки катувань - адвокат

17 Жовтня 2014
3367

Умови утримання Надії Савченко в московському центрі психіатрії мають ознаки катувань - адвокат

3367
Умови утримання Надії Савченко в московському центрі психіатрії мають ознаки катувань - адвокат
Умови утримання Надії Савченко в московському центрі психіатрії мають ознаки катувань - адвокат

Адвокати українського пілота Надії Савченко, яку у Росії звинувачують у загибелі розцінюють ,як катування умови її утримання в Державному науковому центрі соціальної й судової психіатрії ім. В. П. Сербського у Москві.  Про це повідомляє інтернет-видання «Українські новини» з посиланням на запис в соціальному мікроблозі Twitter адвоката української льотчиці Миколи Полозова.

 

«В інституті Сербського Надію позбавляють сну. Всю ніч у прорізі дверей сидить співробітник Федеральної служби виконання покарань (ФСВН) і стежить за нею. Ми розцінюємо це як катування», - написав він.

 

Адвокат повідомив, що в п'ятницю, 17 жовтня вперше зустрівся із Надією Савченко в Центрі судової психіатрії і вважає, що для його підзахисної створені жахливі умови для зустрічі з адвокатом.

 

«Відразу скажу, умови для зустрічей із захисниками жахливі й суперечать Європейській конвенції (про права людини)...Не забезпечується конфіденційне спілкування із захисниками. Говорив з нею через скло в присутності 5 співробітників ФСВН, включаючи полковника», - повідомив захисник.

 

Також він зазначив, що слідчий Слідчого комітету Росії вимагає від Надії Савченко відмовитися від своїх адвокатів.

 

Крім того, українській громадянці забороняють писати не тільки листи, а й готувати папери до суду.

 

Раніше Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту МЗС Росії у зв'язку із поміщенням українського офіцера Надії Савченко в центр судової психіатрії ще до того, як Басманний районний суд Москви розгляне її скаргу на примусову психологу-психіатричну експертизу.

 

Нагадаємо,  13 жовтня відбулось засідання Басманного районного суду Москви, який повинен був розглянути скаргу  української льотчиці Надії Савченко на примусове проведення психолого-психіатричної експертизи в московському інституті ім.Сербського.  За рішенням суду судове засідання за її скаргою відкладене на 11 листопада.

 

15 вересня Воронезький обласний суд (Росія) відхилив скаргу адвокатів на продовження терміну арешту до 30 жовтня Надії Савченко. Раніше  адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі не змогли надати доказів вини льотчиці у загибелі російських журналістів, через  що суд було перенесено з 12 на 15 вересня.

 

Начальник головного слідчого управління СБУ, заступник керівника центру щодо повернення заручників, генерал-майор Василь Вовк заявив, що справу української льотчиці Надії Савченко, яку Росія звинувачує у загибелі журналістів каналу «Россия 1» в зоні АТО на Донбасі,  сфальшовано: журналісти загинули, коли її вже було затримано. Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін також наполягає на тому, що українська льотчиця  потрапила вполон до луганських бойовиків ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких Росія звинувачує українку. 

 

9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив Надії Савченко обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду