Редакція ТСН.ua отримала попередження Роскомнагляду

Редакція ТСН.ua отримала попередження Роскомнагляду

2 Серпня 2014
5966

Редакція ТСН.ua отримала попередження Роскомнагляду

5966
Редакція ТСН.ua отримала попередження Роскомнагляду
Редакція ТСН.ua отримала попередження Роскомнагляду

Редакція сайту ТСН.ua отримала повідомлення від Роскомнагляду з вимогою зняти з ресурсу публікацію про ініціативу активіста Артема Лоскутова провести «Марш за федералізацію Сибіру». Про це повідомляється на сайті ТСН.ua.

 

Як зазначено у повідомленні Роскомнагляду, подібний запит відправлено на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 01.08.2014 № 27-27-2014/Ід2520-14. Публікацію там розцінюють, «як таку, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку» . У разі, якщо публікація залишиться у відкритому доступі на сайті, Роскомнадзор загрожує обмежити доступ до інформаційного ресурсу http://ru.tsn.ua.

 

«Для того, щоб наші читачі в Росії мали повний доступ до сайту ТСН.ua, редакцією прийнято рішення видалити дану публікацію», - зазначається уповідомленні редакції.

 

Як писала «Детектор медіа», таке ж повідомлення отримало інформагентство «Главком». Як розповів у коментарі ТК керівник «Главкома» Віктор Шлінчак, публікацію на вимогу Роскомнагляду вони не зніматимуть.

 

Попередження Роскомнагляду отримали щонайменше 14 ресурсів, серед яких - «Полит.ру», Regnum, «Новый регион», «Росбалт», Slon.Ru. Також заблоковані групи підтримки «маршу»  у соцмережах.  Російський політик Борис Нємцов зазначив, що таким кроком «Кремль гарячково бореться з сепаратизмом в Росії».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5966
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду