detector.media
02.08.2014 19:17
Редакція ТСН.ua отримала попередження Роскомнагляду
Редакція ТСН.ua отримала попередження Роскомнагляду

Редакція сайту ТСН.ua отримала повідомлення від Роскомнагляду з вимогою зняти з ресурсу публікацію про ініціативу активіста Артема Лоскутова провести «Марш за федералізацію Сибіру». Про це повідомляється на сайті ТСН.ua.

 

Як зазначено у повідомленні Роскомнагляду, подібний запит відправлено на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 01.08.2014 № 27-27-2014/Ід2520-14. Публікацію там розцінюють, «як таку, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку» . У разі, якщо публікація залишиться у відкритому доступі на сайті, Роскомнадзор загрожує обмежити доступ до інформаційного ресурсу http://ru.tsn.ua.

 

«Для того, щоб наші читачі в Росії мали повний доступ до сайту ТСН.ua, редакцією прийнято рішення видалити дану публікацію», - зазначається уповідомленні редакції.

 

Як писала «Детектор медіа», таке ж повідомлення отримало інформагентство «Главком». Як розповів у коментарі ТК керівник «Главкома» Віктор Шлінчак, публікацію на вимогу Роскомнагляду вони не зніматимуть.

 

Попередження Роскомнагляду отримали щонайменше 14 ресурсів, серед яких - «Полит.ру», Regnum, «Новый регион», «Росбалт», Slon.Ru. Також заблоковані групи підтримки «маршу»  у соцмережах.  Російський політик Борис Нємцов зазначив, що таким кроком «Кремль гарячково бореться з сепаратизмом в Росії».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY