Голова Нацради Юрій Артеменко: «Ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації»

Голова Нацради Юрій Артеменко: «Ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації»

11 Липня 2014
4046

Голова Нацради Юрій Артеменко: «Ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації»

4046
Голова Нацради Юрій Артеменко: «Ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації»
Голова Нацради Юрій Артеменко: «Ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації»

Новообраний голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) Юрій Артеменко прокоментував заяву регулятора про надання доби мовникам на Донбасі, в Луганську для вимкнення російських телеканалів, що транслюють ворожий контент і антиукраїнську пропаганду. Про це йдеться на офіційному сайті Нацради.

 

Про свій підхід до вимоги вимкнення російських телеканалів на Сході України голова Нацради заявив в інтерв'ю Першому національному. «Вільний доступ до інформації - це безумовна перевага демократії, і ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації. Однак в умовах військового часу, я думаю, що є інші закони - закони громадянського суспільства, громадянської сумлінності, це врешті-решт закони патріотизму», - зазначив Юрій Артеменко.

 

На переконання голови регуляторного органу, всі патріоти, які мають сьогодні фізичну можливість, повинні транслювати українських мовників, повідомляє сайт Нацради. «Якщо ти патріот України і якщо в тебе є фізичні можливості і ти не стоїш під дулом автомата, ... будь ласка, увімкни і показуй правду, а не дури людей російськомовними програмами», - сказав Юрій Артеменко.

 

Він також заявив, що позиція Національної ради є чіткою і передбачає, що після звільнення місто від терористів, того самого дня, «всі канали, які пропагують ворожнечу, ненависть, знущання над українським народом, мають бути вимкнені».

 

Нагадаємо, 10 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську. 11 липня Нацрада мала намір оприлюднити список мовників, які продовжують це робити. Про це заявила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

 

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко в коментарі Першому національному повідомив, що в низці міст України, які ще недавно перебували в активній зоні АТО, вдалося відновити мовлення українських каналів. Паралельно відбувається вимкнення російських каналів. За словами пана Ільяшенка, ситуація у східних регіонах досить складна, оскільки провайдери там перебувають «під дулом автоматів» і не мають фізичної можливості вимкнути російські канали. Хоча таке бажання в них є.

 

11 липня об'єднання кабельників - Асоціація правовласників і постачальників контенту й асоціація «Укртелемережа» - попросили Президента України Петра Порошенка, представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуню Міятович і голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка запровадити мораторій на перевірки ЗМІ в зоні проведення АТО.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4046
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду