detector.media
11.07.2014 18:13
Голова Нацради Юрій Артеменко: «Ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації»
Голова Нацради Юрій Артеменко: «Ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації»

Новообраний голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) Юрій Артеменко прокоментував заяву регулятора про надання доби мовникам на Донбасі, в Луганську для вимкнення російських телеканалів, що транслюють ворожий контент і антиукраїнську пропаганду. Про це йдеться на офіційному сайті Нацради.

 

Про свій підхід до вимоги вимкнення російських телеканалів на Сході України голова Нацради заявив в інтерв'ю Першому національному. «Вільний доступ до інформації - це безумовна перевага демократії, і ніхто не збирається обмежувати вільний доступ до інформації. Однак в умовах військового часу, я думаю, що є інші закони - закони громадянського суспільства, громадянської сумлінності, це врешті-решт закони патріотизму», - зазначив Юрій Артеменко.

 

На переконання голови регуляторного органу, всі патріоти, які мають сьогодні фізичну можливість, повинні транслювати українських мовників, повідомляє сайт Нацради. «Якщо ти патріот України і якщо в тебе є фізичні можливості і ти не стоїш під дулом автомата, ... будь ласка, увімкни і показуй правду, а не дури людей російськомовними програмами», - сказав Юрій Артеменко.

 

Він також заявив, що позиція Національної ради є чіткою і передбачає, що після звільнення місто від терористів, того самого дня, «всі канали, які пропагують ворожнечу, ненависть, знущання над українським народом, мають бути вимкнені».

 

Нагадаємо, 10 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську. 11 липня Нацрада мала намір оприлюднити список мовників, які продовжують це робити. Про це заявила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

 

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко в коментарі Першому національному повідомив, що в низці міст України, які ще недавно перебували в активній зоні АТО, вдалося відновити мовлення українських каналів. Паралельно відбувається вимкнення російських каналів. За словами пана Ільяшенка, ситуація у східних регіонах досить складна, оскільки провайдери там перебувають «під дулом автоматів» і не мають фізичної можливості вимкнути російські канали. Хоча таке бажання в них є.

 

11 липня об'єднання кабельників - Асоціація правовласників і постачальників контенту й асоціація «Укртелемережа» - попросили Президента України Петра Порошенка, представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуню Міятович і голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка запровадити мораторій на перевірки ЗМІ в зоні проведення АТО.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY