Парламент порушує закон під час нинішнього обрання членів Нацради – Тарас Шевченко

3 Липня 2014
3574

Парламент порушує закон під час нинішнього обрання членів Нацради – Тарас Шевченко

3574
Парламент порушує закон під час нинішнього обрання членів Нацради – Тарас Шевченко

Верховна Рада грубо порушила закон, перервавши сьогодні, 3 липня, голосування за членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та запланувавши переголосування на завтра, 4 липня. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Інституту медіа права Тарас Шевченко, який є одним з авторів чинного закону про Нацраду та є одним з кандидатів від громадськості на посаду члена Нацради.

 

За його словами, Верховна Рада не обрала жодного члена Нацради сьогодні, оскільки кулуарні фракційні домовленності дали збій. «Так як ті особи, про обрання яких було домовлено, не пройшли, депутати просто припинили голосування і сказали, що продовжать його завтра, але не з наступного за рейтингом кандидата, як це визначає закон, а знову спочатку, з тих осіб, яких сьогодні відхилили! Це грубе порушення закону», - наголошує пан Шевченко.

 

«Голосування має продовжитися з того місця, на якому воно зупинилося, із сьомої людини за списком, визначеним рейтинговим голосуванням. Сьомою йде Марічка Бурмака, восьмим іду я», - пояснює він.

 

Депутати зобов'язані голосувати щодо всіх кандидатів у порядку, визначеному рейтингом, підкреслює медіаюрист і додає, що немає жодних юридичних підстав зупинити голосування де заманеться і розпочати його спочатку.

 

«Замість того, щоб ще в березні сформувати професійний склад Нацради, яка буде захищати інформаційний простір держави, депутати все ніяк не можуть поділити Нацраду на партійні квоти», - резюмував він.

 

Нагадаємо, 3 липня, Верховна Рада не змогла обрати парламентську четвірку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення через відсутність остаточних домовленостей між фракціями.

 

Парламент провів процедуру рейтингового голосування за всі 16 кандидатур, під час якої було визначено порядок висування кандидатів на результативне голосування. На розсуд депутатів було висунуто шістьох претендентів, які набрали понад 200 голосів під час рейтингового голосування - Ольгу Герасим'юк, Катерину М'ясникову, Олега Черниша, Олександра Ільяшенка, Катерину Котенко і Ростислава Мартинюка, але жоден з них не набрав необхідного мінімуму у 226 голосів.

 

Депутати вирішили вважати це голосування сигнальним, а 4 липня о 9-й ранку зібратися фракціям і провести консультації та першим питанням порядку денного пленарного засідання поставити питання обрання Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3574
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
3593 дн. тому
Абсолютно згоден з Тарасом Шевченком. Це депутаптське прагнення влади так дістало вже, що далі нікуди! Саме через це прагнення влади зараз знову, як і за попередньої влади, може бути заангажована робота Нацради.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду